*Nettavisen* Nyheter.

Risikoappetitten forsvant

Investorers appetitt på risiko i verdens kapitalmarked har falt kratig på under to uker. Sjekk hva investeringsbanken Credit Suisse tenker om det her:

19.05.08 00:10

I et notat fra investeringsbanken Credit Suisse First Boston fremgår det at investorers appetitt på risiko har falt kraftig på under to uker. Banken måler hvor mye risiko investorene ønsker å påta seg når de kjøper aksjer, obligasjoner og andre finansielle instrumenter.Indeksen, melder Credit Suisse, har falt fra 7.9 poeng til 3,8 poeng på under to uker. Spørsmålet er da, mener investeringsbanken, om inflasjonsspøkelset nå vil stoppe den siste oppgangen av nærmest eurofrisk risikoappetitt og over trend vekst i verdensøkonomien.Lav vekst sikrer oppgang?

Risikoappetitt på som aktørene i markedet hadde for bare kort tid siden ble omtalt som euforisk av investeringsbanken. Men har inflasjonsspøkelset, markedets ikke velkommene venn, satt en støkk i markedet som vil vare?- Vårt syn er at selv om sykliske krefter peker mot høyere kjerneinflasjon i de kommende måneder, så vil strukturelle krefter så vel som en noe svakere global vekst utover året ligge en demper på hvor høyt inflasjonen kan gå, skriver banken i notatet som NA24 iMarkedet har fått tilgang til.Svakere vekst vil dermed bli en viktig plattform for å fortsette å være positive til risikobefengte verdier fremover, mener investeringsbanken.Verste fall siden 1987

Risikoappetitten falt fra 11. mai i forrige uke til 7,3 poeng til 5.2 poeng mandag 15. mai. Dette er det nest største fallet i indeksens historie, bare slått av krakket i 1987. Siden forrige torsdag falt indeksen under det som blir kalt eufori-sonen, det vil si det området hvor investorenes appetitt på risiko er så stor at de nærmest kan betegnes som umettelige. I dag er indeksen målt til 3,8 poeng – noe som er det laveste siden oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.