Gå til sidens hovedinnhold

Rita Ottervik: - Trond Giske utsatt for et bakholdsangrep

Trondheim-ordfører Rita Ottervik sier hun mener både Trond Giske og Ingvild Kjerkhol utsettes for bakholdsangrep, der det fremsettes varsler mot dem.

- Det er ikke en kultur vi kan ha. Det er også andre i Trøndelag som har opplevd det samme, at varsling brukes til å forstyrre demokratiske prosesser, sier hun til Dagbladet.

Les også: Trond Giske under fylkesårsmøte: - Jeg har noe å si

- Vi må begynne å bygge en kultur der det er lavere terskel for å varsle fortløpende, at vi tar opp ting som ikke er greit med hverandre fortløpende for å forebygge at det kommer flere uheldige ting, og at vi trygger folk som er villige til å stille opp for partiet. Det er færre og færre som vil stille opp og utsette seg for denne typen ting.

Les også: - En politisk henrettelse

Overfor NTB påpeker ordføreren at hun ikke beskylder de som varsler for noe, men sier «det er et mønster i måten vi beveger oss på»

- Vi snakker om hverandre, vi snakker ikke med hverandre. Og vi jobber på en måte som ikke er oppbyggelig, utdyper hun overfor NTB.

Her kan du følge årsmøtet i Trøndelag Ap direkte!


Trond Giske selv er på plass under fylkesårsmøtet i Trøndelag etter den siste ukens dramatikk.

– Jeg skal si mitt fra talerstolen, sa Trond Giske på vei inn på fylkesårsmøtet i Trøndelag.

På spørsmål fra Dagbladet sier Giske det alltid er godt å komme til Trøndelag.

- Jeg kommer til å ta ordet, jeg har noe å si, sier han til avisen.

Ifølge TV 2 vil Giske ta ordet under debatten lørdag.

Dramatiske dager

Trond Giske skrev fredag et innlegg på Facebook der det kommer frem at han gir seg i politikken.

Innlegget kommer kort tid etter at valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti valgte å innstille Marit Bjerkås som ny leder i fylkeslaget, etter at Giske var blitt vraket.

Mange skal ha blitt overrasket da Bjerkås ble foreslått. Flere medier meldte tidligere fredag at stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol var favoritt til å bli ny leder da det ble klart at valgkomiteen ville komme med en ny innstilling. I stedet innstilte valgkomiteen på Bjerkås.

Leder i valgkomiteen, Arild Grande, skal, ifølge blant annet TV 2, ha fått informasjon om at det kunne komme et varsel dersom Kjerkol ble innstilt.

Overfor NRK raser Kjerkol lørdag.

– Lederen i valgkomiteen har brutt alt det vi har av rutiner for både valgprosesser og varslingsrutiner. Det må det tas et oppgjør med. Det vil ikke være å starte en ny kultur å fortsette det løpet Arild Grande har kjørt den siste uka, sier hun til NRK under fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti.

Les mer: Ingvild Kjerkol hardt ut mot valgkomiteens leder Arild Grand

Ny innstilling

Giske var opprinnelig enstemmig innstilt som ny fylkesleder mandag, men AUF trakk sin støtte til Giske torsdag kveld etter at Sandra Skillingsås fortalte om sine personlige opplevelser med Trond Giske og Trøndelag Ap i et intervju med Adresseavisen.

I etterkant av at AUF trakk sin støtte, ble det kjent at valgkomiteen holdt krisemøte. De kom fredag med en ny innstilling der Trond Giske ikke er en del av lederkabalen. Det ble likevel spekulert på om det kunne bli kampvotering dersom det kom benkeforslag om Giske under ledervalget lørdag.

– Jeg vil ikke stille opp i et benkeforslag og anbefaler at årsmøtet samler seg om valgkomiteens forslag. Jeg håper de mange som har støttet meg i kommunepartiene i Trøndelag, vil følge den oppfordringen, skriver Giske i innlegget sitt.

Han oppfordrer i stedet årsmøtet om å slutte enstemmig opp om Bjerkås lørdag.

– Hun er en politiker etter mitt hjerte og glad i det samme grasrotpartiet som jeg er, sier han til Adresseavisen.

Les også: Ap har mottatt et nytt varsel mot Trond Giske - slik svarer han

Bjerkås: - En kjempeheftig uke

Marit Bjerkås mener den siste uken viser at hun har en stor jobb foran seg, dersom hun blir valgt til ny fylkesleder.

– Det har vært en kjempeheftig uke, og det som har foregått har vært tøft for mange. Men jeg er veldig glad for at vi samles her nå og gleder meg til mange gode politiske diskusjoner gjennom dagen, sier Marit Bjerkås til NTB på vei inn til fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti.

Kommentarer til denne saken