RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riulf Rustad om 2005

Sist oppdatert:
Investoren Riulf Rustad mener du bør ta en titt på IT-sektoren og holde deg unna offshore for 2005. Les hvilke aksjer Rustad ser på og hva han mener om rentenivået og boligprisen i tiden som kommer
Riulf Rustad er en av de kjente investorene på Oslo Børs. Som tidligere styreformann i Merkantildata, en posisjon han arvet etter å ha vært investeringsdirektør for Kristen Sveaas i Kistefos og som selvstendig investor har han lang erfaring fra markedet.

I et nyttårsintervju med iMarkedet.no røper Rustad noen av sine tanker for det nye året med iMarkedets lesere.

- Jeg har fortsatt tro på et OK marked. Ikke fantastisk, men OK. Men jeg tror knallhardt på IT-sektoren. Den har gjort det veldig dårlig i år, og det er ofte et godt tegn, sier Rustad til iMarkedet.no.

Han mener at dersom man skal se på de selskapene som bare er billig, og som han tror vil få en positiv utvikling til trass for at det ikke vil skje noe spennende i selskapene så bør man se på SuperOffice og Tandberg Televisjon.

- Du kan også ligge til EDBASA i den listen. Dette er safe best som er billige, sier Rustad til iMarkedet.no. Han har ett selskap til, men det vil han komme tilbake til...

- Det er også andre selskap som er interessante, men der må det skje noe positivt. De selskapene er i første rekke Software Innovation, om er min favoritt. Det er en oppkjøpskandidat. Ellers er det Ementor og Nera, sier Rustad som sier at alle disse selskapene kan stå ovenfor positive overraskelser.

Så tilbake til selskapet Rustad mener er billigst av alle, selv om det er 'et lite case.'

- Så har du selskapet som er virkelig billig, og det er Active 24, som virkelig er latterlig billig. De er priset på en PE tilsvarende 4 for neste år, sier Rustad til iMarkedet.no.

iMarkedet.no kunne tidligere denne måneden fortelle at Rustad hadde kjøpt seg opp i Active 24.

Holder seg unna olje

Rustad mener at Yara fremdeles kan være et interessant selskap for 2005, men oljeselskapene vil han ikke være med å 'bette' på..

- Statoil og Hydro er et rent oljespill. Jeg better ikke på det, sier Rustad.

Offshoresekoren har i år vært en vinner i aksjemarkedet på Oslo Børs. Den sektoren velger Rustad å holde seg langt unna til neste år.

- Offshoresektoren er en av de sektorene jeg vil være bekymret for. Den økte aktiviteten som skulle kommet på grunn av den høye oljeprisen er ikke kommet. Kommer ikke den er jeg redd det blir en skikkelig blåmandag, sier Rustad til iMarkedet.no.

Renten og boligprisen

For to år siden spådde Rustad at renten skulle ned i halvannen prosent, noe han måtte tåle hånende latter for blant ekspertene. Nå kan Rustad konstatere at rentenivået har falt kraftig og han fikk rett.

- Etterspørselen etter penger er fremdeles for lavt. Vi må venne oss til et lavrentebilde. Bare se på Japan. Der har de hatt lave renter i femten år, sier Rustad.

Boligmarkedet tror han også på vil oppleve vekst i tiden som kommer.

- Når det koster 275.000 kroner å låne 10 millioner kroner så er det mange som har råd til det. Effekten av at penger er så billige har vi ikke tatt innover oss enda, sier Rustad til iMarkedet.no og bemerker at det vel og merke er før skatt. Etter skatt 'koster pengene ingen ting.'

- Du får mye bolig for det, sier Rustad til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere