RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: International Puppet Carnival

River av brystvortene

Sist oppdatert:
En dukke som river av seg brystvortene har skapt kraftige reaksjoner.

Ivan Thorley sin kunsteriske dukke, ser ut som en fallen rose med svulmende former. Under International Puppet Carnival inngår den i programmet forbeholdt for voksne som har fått navnet After Dark.

Stripper kroppsdeler

Dukkens opptreden har blitt drøy kost for mange. Det begynner som en en puppulær strippefremføring, og ender i en blodig seanse i stripping av kroppsdeler.

Den er hovednummeret i voksenkabareen Puppet Burlesque. Andre sjokkerende innslag her er en slakter som parrer seg med okser, en svulmende koala som renner over av øl, samt en rekke andre støtende og kinky innslag.

SE FLERE BILDER FRA FESTIVALEN HER

Ryster tilskueren

Dukkemakeren Thorley er vant til en svært delt mottakelse av strippedukken. - Noen hater det, andre elsker det, sier han til australske The Age.

Han har også opplevd at barn som har fått et glimt av dukken har grepet tak i den og kalt den en simpel hore idet de prøver å ødelegge den. Men han er klar på at intensjonen er å møte og utfordre et voksent publikum.

Den tillatter ham å leke med publikums forventninger «der du kan lede folk intentanende inn, og med ett finner de seg som tilskuer til emner som er regnet for tabu», forklarer han.

Dukken som grenseflytter

Festivalen er den første viet dukkekunsten på over 20 år i Australia. Den avholdes i og ved Federation Square i Melbourne, i perioden 26. juni til 2. juli.

For kunsterisk leder John Paul Fischbach var det uunngåelig at man inkluderte en voksen-seksjon i programmet.

- Enhver dukkemaker har to sider. Den ene viser de ved skoleopptredener, og den andre er den de viser til et voksent publikum, sier han.

En dukke åpner muligheten for utfordre fysiske grenser. Den kan strekkes, bøyes og gjøre ting vi mennesker ikke klarer. Men for Fischbach er det et viktig poeng at den også kan sprenge de psykologiske grensene vi tenker etter til vanlig. Sosiale og moralske koder tøyes til det ytterlige. Og dukken presenterer således menneskets motsatte side, Den Andre, som kan tåle det vi ikke er i stand til å utforske selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere