RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-emisjon i boks - tok mer selv(Ny)

Sist oppdatert:
To dager før plan avsluttet Aker i går kveld en meget vellykket emisjon i Aker Drilling. Emisjonen på til sammen 2,5 milliarder kroner, og tilretteleggerne hadde ingen problemer med å plassere emisjonsbeløpet
Nytt: Emisjonskursen er satt, Akers eierandel større en indikert

Bekymringen over emisjonen til Aker Drilling ser ut til å være betydelig overdrevet.

I en melding skriver Røkke-selskapet Aker at emisjon i Aker Drilling ble avsluttet to dager før tiden. Den ble også overtegnet øverst i det indikerte prisintervallet. Tildelingene i emisjonen på 2,5 milliarder kroner ble fastsatt på et styremøte senere på torsdag.

Utfallet av styremøtet ble en emisjonskurs på 36,85 kroner, som var toppen i det indikert intervallet på 32 til 36,85 kroner. Totalt blir det utstedt 67,8 millioner aksjer. Totalt er det dermed 93 millioner aksjer i det nye riggselskapet.

Tok mer selv

Akers heleide datterselskap Aker Capital som er Kjell Inge Røkkes arm inn i Aker Drilling hadde på forhånd indikert at de ville ha en eierandel på 20 prosent i Aker Drilling. I ettermiddag melder Aker at de tegnet seg for 20 millioner dollar i emisjonen, og får dermed en eierandel på i overkant av 30 prosent.

- Dere har tidligere meldt at dere skal ha en eierandel på 20 prosent. Nå har dere 30 prosent av Aker Drilling. Hvorfor det?

- Det blir en høy andel siden vi endte på toppen av rangen vi hadde satt. Vi har også deltatt i emisjonen med 20 millioner dollar. Vi ser et spennende potensial i selskapet, sier informasjonssjef Geir Arne Drangeid til iMarkedet.no.

Parallelt med den rettede emisjonen er det plassert et konvertibelt obligasjonslån på til sammen 800 millioner kroner. Obligasjonslånet var betydelig overtegnet allerede før forrige helg.

Aker Kværner bygger

Aker Drilling har gjort avtale med Aker Kværner om bygging av to boreplattformer av typen Aker H-6e. Dette er verdens største og mest avanserte plattformer. De er spesiallaget for boring under ekstreme forhold, i værharde områder, på ultradypt vann, i arktiske strøk og langt fra eksisterende infrastruktur, opplyser selskapet.

- Aker Drilling og den nye plattformtypen har fått en fantastisk respons i markedet. Investorene har sett, og verdsatt, at Aker H-6e vil ha spesielle fortrinn i konkurransen om framtidige boreoppdrag for miljø- og sikkerhetsbevisste oljeselskap, skriver Martinus Brandal, konserndirektør i Aker i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere