RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke får tøff konkurranse om Petrobras-rigger

Sist oppdatert:
Seks industrigrupper har levert inn anbud på byggingen av oljeplattformene P-51 og P-52 for det brasilianske oljeselskapet Petrobras
Bilde: Illustrasjonfoto av riggen P-36

Prosessen med å legge inn anbudene på plattformene har vært forsinket, men i går tok Petrobras i mot de tekniske anbudsdokumentene fra de tre første, mens de resterende tre grupperingene, blant annet Aker Kværner leverer anbudsdokumentasjonen i dag.

Aker Kværner som har gjort forstudien for plattformene har fått konkurranse av flere konsortier; gruppe 1: Dragados/Andrade Gutierrez/Camargo/Correa/Techint/Promon, gruppe 2: Fels/Setal/Technip, og gruppe 3: Odebrecht/Saipem, samt to frittstående verftsgrupper; Samsung og Marítima

Petrobras vil nå gå gjennom de tekniske anbudsdokumentene før de kommersielle anbudene legges inn i juni. Bakgrunnen for forsinkelsen i anbudsprosessen er at det er lagt inn strengere krav til bruk av brasilianske leveranser og arbeidskraft.

Ifølge den reviderte anbubdsinvitasjonen som ble lagt ut i slutten av februar, så skal blant annet toppdekkene utvikles og bygges i Brasil med minst 60 prosent innhold fra brasilianske leverandører. Skrogene står gruppene fritt til å bygge hvor de vil.

Når det gjelder anbud på gasskompressjon og elektrisitetsmodulene til de to plattformene, så ble de anbudene innlevert henholdsvis 24. og 7. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere