RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke i skattetvist

Sist oppdatert:
Investoren Kjell Inge Røkke skal i retten igjen om verdsettelsen av Norway Seafoods-aksjene. Striden er denne gangen med skattemyndighetene
Røkkes selskap Aker RGI Holding skal i årevis ha kranglet med skattemyndighetene om verdsettelsen av aksjene i Norway Seafood. Hvis Røkke får gjennomslag for et tapsfradrag på 444 millioner kroner, kan det bety 125 millioner kroner ekstra å rutte med for den hardt pressede finansmannen, skriver Dagens Næringsliv.

Kravet fra skattemyndighetene gjelder verdien på aksjene i Røkkes Norway Seafood. Aker RGI Holding ønsker å få et tapsfradrag på 444 millioner kroner, mens dette godtas ikke av myndighetene. Røkke mener at kursen til Norway Seafoods i markedet, da selskapet ble lagt inn i Aker RGI, skal brukes som verdsetting av selskapet. Dette gir altså en gunstig skattemessig gevinst for Molde-investoren.

Verdien på Norway Seafood-aksjen falt, som kjent dramatisk i verdi etter at Røkke hadde kjøpt seg opp i selskapet.

I desember kommer saken opp for Oslo Tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere