RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke kan få tortur-dom

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes Aker Kværner risikerer å bli dømt av norske domstoler for medvirkning til seksuelle overgrep og vold i fangeleiren Guantanamo Bay.
En knusende rapport mener Aker Kværner risikerer å bli dømt for medvirkning til seksuelle overgrep og vold i fangeleiren Guantanamo Bay.

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner risikerer å bli dømt av norske domstoler for tortur i fangeleiren på Cuba, melder VG.

Det er i alle fall en av konklusjonene til advokatfirmaet Stabell & Co i en rapport laget på oppdrag fra Amnesty Internasjonal Norge.

Aker Kværner har gjennom sitt amerikanske datterselskap Kværner Process Services Inc. jobbet på den omstridte marinebasen fra 1991, og frem til høsten 2005.

Arbeidet skal blant annet ha omfattet bygging av fengselsceller, samtidig som de har sørget for vedlikeholdsarbeid i forbindelse med leveranser av blant annet strøm, vann og avløp.

Ifølge rapporten oppfyller Aker Kværners arbeid på basen lovens krav om medvirkning. Straffeparagraf 12 sørger for at Kværner kan bli stil for retten i Norge selv om udåden skjedde på Cuba. Selskapets straffe ansvar inntrer fra det øyeblikket de ble kjent med torturen, eller da de hadde grunn til å undersøke dette nærmere.

Aker Kværner avviser kritikken og sier seg uenig i argumentasjonen som rapporten fører.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere