RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke kan stryke et problem fra listen

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og Kværner vant frem i EU-domstolen torsdag. Dermed kan Røkke sette strek over et av sine problemer. Her får du listen over Røkkes verste spøkelser
I en melding bekrefter Kværner de har vunnet frem i EU-domstolen. Dette betyr at selskapet ikke må tilbakebetale store summer som ble gitt til Kværners østtyske verft. Potensielt kunne summen ha kommet opp i 1,4 milliarder kroner.

Dermed avsluttes disputten om verftsstøtten som har gått siden 1998.

- Domstolen bekreftet at Aker Warnow Werft fullt ut fulgte de tekniske restrisjonene som var pålagt selskapet i begynnelsen av 1990-årene, og avviste kommisjonens tolkning at produksjonsgrenser var blitt innført, skriver Kværner i en melding.

Aker Warnow-verftets ledelse skriver i meldingen at de er fornøyd med EU-avgjørelsen, og kan nå konsenterere seg om videreutviklingen av de tyske verftene.

Et problem ute av verden

Med EU-avgjørelsen har Røkke og Kværner et av det større problemene ute av verden. Selskapet sitter imidlertid på en rekke andre store problemengasjementer. I januar i år lagde Aftenposten en liste over disse, og her kom ikke Warnow-problemene inn en gang på topp-tre-listen.

Røkkes verste spøkelser:

1 - Sea Launch - Aker Kværner har tatt tap på rundt 1,3 milliarder på satellittoppskytningsselskapet Sea Launch, men har fortsatt utestående 330 millioner kroner i lån og har gitt garantier på enda 1,3 milliarder kroner.

2 -Philadelphia - Milliardforpliktelser og store underskudd.

3 - Equatorial Tonopah - Aker Kværner ble i fjor sommer dømt til å betale rundt 1,2 milliarder kroner til australske Equatorial etter et mislykket prosjekt.

4 - EU og Warnow - Aker Kværner tok det over i 1992 og fikk milliarder i subsidier. EU mener betingelsene er brutt. Dette problemen kan nå strykes på Røkkes liste.

5 - Pensjoner i England Aker Kværner har en underdekning i sin britiske pensjonskasse som på det meste var på rundt 2 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere