RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-kontrakt drypper på APL

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet APL melder at de kan få en kontrakt i forbindelse med torsdagens intensjosjavtale til Aker Floating Porduction.
APL opplyser fredag morgen at de er i forhandlinger med Aker Floating om levering av et nedsenket produksjonssystem, såkalt STP, for kontrakten Aker Floating er i ferd med å signere med det indiske oljeselskapet Reliance.

Det var i går Aker Floating meldte om intensjonsavtalen for en fem år lang kontrakt for selskapets første flytende produksjonsskip, FPSO.

Ifølge APL forhandles det om en STP med forankringssystem til MA-1-feltet hvor det er planlagt oljeproduksjon fra midten av februar 2008. FPSO'en skal ha en kapasitet på produksjon av 60.000 fat pr. dag og 9 millioner kubikkmeter gass ved full produksjon.

Full produksjon er ventet først i første kvartal 2009.

Aker Floating som kontrolleres av Kjell Inge Røkkes Aker-system indikerte en verdi på Reliance-kontrakten på en 1 milliard kroner for den faste perioden. Det ligger også inen opsjoner for forlengelse og kjøp av skipet for Reliance.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere