RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke kreves for 1,7 milliarder

Oslo (NTB): Ekssamboeren til Kjell Inge Røkkes ekskone mener han har krav på 10 prosent av milliardærens aksjeverdier etter at Røkke skal ha lovet ham dette som gave. Nå havner saken i retten.

Det er i en stevning til Asker og Bærum tingrett at Per Orveland krever milliardbeløpet etter å ha anslått verdien av 10 prosent av aksjene til 1,7 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Orveland hevder at Kjell Inge Røkke ved flere anledninger skal ha avgitt et bindende løfte om at 10 prosent av alle aksjene skulle bli overført til ham som en gave fordi Orveland skal ha hjulpet Røkke med tjenester knyttet til Røkkes næringsvirksomhet.

Ifølge stevningen bodde Orveland sammen med Røkkes tidligere kone, Kari Monsen Røkke, fra høsten 1995 til mars 2001. Han hevder at han i løpet av denne tiden utviklet et godt forhold både til Røkke selv og Røkkes to barn, som bodde sammen med moren.

Kjell Inge Røkke avviser at han noen gang har kommet med et slikt gavetilbud til Orveland.

- Det er veldig vanskelig å se noe rettslig grunnlag for dette kravet, sier Røkkes advokat John Christian Elden, som beskriver kravet som «et underlig forsøk på pengeutpressing». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere