RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-kupp i vasken

Sist oppdatert:
Røkke og Reiten haddde en plan. Men så kom Statoil inn på banen.
Hydro-sjef Eivind Reiten og Aker Kværner-eier Kjell Inge Røkke hadde fra oktober i fjor fortrolige samtaler om en ny superplan.

Planene gikk ut på at Hydro skulle kjøpe seg inn i Aker Kværner og danne en teknologi-gigant. Men så kom Statoil-Hydro-fusjonen.

Ifølge Finansavisen garanterte Reiten at det fusjonerte Hydro/Statoil skulle ta avtalen videre. Aker fikk imidlertid snart etter kunngjøringen av Hydro-Statoil-fusjonen 18. desember beskjed om at avtalen av uklare årsaker ikke ble noe av.

-I etterkant er vi litt forundret over at dette ikke har latt seg realisere, gitt engasjementet vi har registrert for en slik løsning, også fra politisk hold. Vi har ikke fått noen klar begrunnelse for at dette stoppet opp, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker ASA til Finansavisen.

De nye opplysningene stiller Aker ASAs aksjesalg i forrige uke i datterselskapene Aker Kværner og Aker Yards i et helt nytt lys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere