RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke lemper Philadelphia over på Aker

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke lemper USA-satsingen i Aker American Shipping fra Kværner over på Aker. Sjekk saken her
Aker og Kværner har innledet et samarbeid om etablering av Aker American Shipping, et
selskap som skal eie Kværners skipsverft i Philadelphia og ti produkttanksskip. Det er allerede inngått en prinsippavtale om utleie av skipene på langsiktige bareboat-kontrakter til Overseas Shipholding Group, Inc (OSG).

I forbindelse med den planlagte børsnoteringen av Aker American Shipping, vil Aker vurdere å kjøpe ut Kværner og innlemme Aker American Shipping i Aker-konsernet. Prisen for aksjene vil i så fall være den samme som markedet for øvrig betaler for aksjer i Aker American Shipping.

- For Aker fremstår dette som en interessant investering og et spennende nytt forretningsområde. Under managementavtalen med Aker Yards, er Kvaerner Philadelphia utviklet til å bli det mest effektive skipsverftet i det amerikanske Jones Act-markedet, skriver Leif-Arne Langøy, konsernsjef i Aker ASA i en melding.

- På kort sikt gir avtalen med OSG en forutsigbar inntjening for Aker American Shipping. På lengre sikt åpner det seg store muligheter når de mange gamle skipene i det amerikanske markedet skal erstattes med ny tonnasje, hevder han videre Langøy.

Salget av Aker American Shipping, inklusiv datterselskapene Kvaerner Philadelphia Shipyard, Inc og American Shipping Company, Inc. er i tråd med Kværners uttalte strategi.
Kværners verdier skal realiseres og fordeles blant selskapets aksjonærer.

- Dersom Aker kjøper Aker American Shipping ASA, vil Kværner kunne dele ut både kontanter og Aker-aksjer som utbytte, og Kværners aksjonærer vil gjennom Aker fortsatt ha en andel av framtidig verdistigning i Aker American Shipping, skriver Fønss Schrøder, Kværner ASAs styreformann, i pressemeldingen.

Aker og Kværner har som mål å bli enige om betingelsene for aksjesalget før sommerferien. En eventuell avtale vil være avhengig av flere forhold, blant annet endelig kontrakt med OSG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere