RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke må refinansiere og låne mer

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes holdingselskap Aker RGI er i en alvorlig gjeldssituasjon, og styret har laget en handlingsplan for å ordne opp i selskapets milliardgjeld
- Hensyntatt den etablerte handlingsplan og den dialogen Aker RGI har med de aktuelle långivere knyttet til denne situasjonen, har styret tro på at refinansieringsbehovet vil bli løst, skriver styret i Aker RGIs årsrapport melder Aftenposten.

Ifølge avisen er formuleringen ikke vanlig kost i årsberetninger, og det skal være helt klart at Røkke må låne mer av banker og andre långivere.

Aftenposten har tidligere i år skrevet at meglerhuset Orkla Enskilda har skaffet Røkkes Aker RGI 4,9 milliarder kroner i nye lån. De siste månedene skal Aker RGI ha lånt opp 4 milliarder kroner, for blant annet å nedbetale et lån på 2,3 milliarder som forfalt.

I Årsberetningen går det frem at en vesentlige del av gjelden i Aker RGI var kortsiktig ved nyttår, men mye skal være refinansiert i år, og har nå forfall i 2004 og 2005. Videre skal Røkke ha solgt aksjer for tresifret millionbeløp, og har fortsatt luksusflyet og yachten samt en leilighet ute for salg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere