RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke med i gigantavtale (Ny)

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke-selskapet Aker Kværner inngår en knallavtale med Statoil. Smedvig og gamle ABB er også med i storavtalen
Statoil og Aker Kværner har signert en intensjonsavtale som gjelder omfattende modifikasjoner av plattformene Statfjord B og Statfjord C, heter det i en melding fra Røkke-selskapet.

Disse ombyggingene utgjør en viktig del av Statfjord Senfase-programmet og skal sørge for øket utvinning av olje og gass og forlenge levetiden på feltet fremover mot 2020.

Aker Kværners oppdrag vil løpe frem til slutten av 2009 og omfatter arbeid både på land og offshore. Verdien av kontrakten er rundt 1,9 milliarder kroner, opplyses det i meldingen.

Smedvig er også med

Smedvig er også del av storavtalen som Statoil deler ut onsdag. Selskapets melder om en kontraktsverdi på 600 millioner kroner. Levering starter april 2005.

- Smedvigs virksomhet innen ingeniør- og modifikasjonstjenester, Smedvig Engineering, vil gjennomføre modifikasjonene på Statfjord B og C, heter det i meldingen.

Gamle ABB er del i kontrakten

Vetco Aibel, eller gamle ABB Offshore, har også fått del i storkontrakten. Selskapet har fått modifikasjonsjobben på Statfjord A til en kontraktsverdi på 600 millioner kroner.

Statoil opplyser at modifikasjonsarbeidene skal etter planen starte i løpet av høsten 2005 og vil pågå over en fire til fem års periode parallelt med full drift.

– Dette er den største og mest komplekse ombyggingen offshore noensinne i Statoil, heter det i en melding fra Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere