RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke nær blakk

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke var ifølge Kapitals oversikt over de 400 rikeste i Norge nær blakk i vinter på grunn av gigantisk gjeld
Det melder Finansavisen.

Det er sommerens kursdobling i Aker Kværner som har reddet Røkke, og han skal nå være god for 1,6 milliarder kroner, og betegnes av Kapital som Norges rikeste gjeldsslave. I fjor ble han anslått til å ha en formue på 2,5 milliarder kroner, som skal være sjokkerende lavt for Røkke.

Ifølge Kapitals anslag skal Røkkes formue vært helt nede på 500 millioner kroner på det laveste i vinter. Mens Røkke i fjor hadde nettoverdier utenfor Aker Kværner på 440 millioner kroner, så er hans private imperium nå et gjeldshull på minus 700 millioner kroner, uten at finansbladet ifølge Finansavisen kan avsløre hva han har tapt på. Det er gjeld som skal være hovedårsaken.

Den kortsiktige gjelden skal hope seg opp for Røkke, og i går ettermiddag meldte Orkla at de har fått indikasjoner på at Røkke-selskapet Norway Seafood kan komme til å misligholde et lån på 600 millioner kroner som forfalle ri slutten av måneden.

Les også: Røkke sliter med Orkla-lån (Ny)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere