RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke og Schröder i Barentshavet

Sist oppdatert:
Den tyske forbundskansleren Gerhard Schröder vil ha med seg Kjell Inge Røkke på en felles gassatsning i Barentshavet
Ideen til en slik satsnign skal ha blitt klekket ut i forbindelse med at de to møttes udner Schröders besok til Norge i september, melder Aftenposten.

De to har siden de møtte første gang i 2002 hatt flere samtaler og mtøer om industrisaker. Røkke som hovedaksjonær i Aker Yards er en stor arbidsgiver i det gamle Øst-Tyskland.

I forbindelse med Schröders besøk i Norge i september inviterte forbundskansler Gerhard Schröder Kjell Inge Røkke til et tettere samarbeid mellom tyske interesser og Aker Kværner om utvinning av gass fra norsk og russisk side i Barentshavet, ifølge Aftenposten.

Det skal være Aker Kværners posisjon som en verdensledende leverandør av produksjonsutstyr til olje og gass, som har fanget kanslerens interesse.

Schröders invitt har foreløpig ikke munnet ut i noe konkret, men bakgrunnen for Schröders utspill er Tysklands økende behov for sikker tilførsel av energi. Tyske energiselskaper er ivrige etter å øke sin egenproduksjon av gass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere