RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke refinansierer

Sist oppdatert:
Kværner melder at sammenslåingen av virksomheter i Røkke-selskapene Kværner og Aker RGI nå er formelt gjennomført. Samtidig er det skaffet langsiktig finansiering
Sammenslåingen har skjedd ved at Kværner Holding AS (overtagende selskap) og Aker RGI Holding AS (overdragende selskap) fusjonerer.

I neste uke vil Kværner Holding AS bli omdannet til allmennaksjeselskap og skifte navn til Aker ASA.

I utgangspunktet vil Aker ASA være heleid av Kværner ASA, men i tråd med tidligere vedtak vil Kværner ASA dele ut sin beholdning av stemmeberettigede Aker-aksjer til sine aksjonærer. Det er planlagt at denne utdelingen skal skje i begynnelsen av september, samtidig som Aker ASA søkes børsnotert, opplyses det i dagens melding.

Aker ASA har nå sikret seg langsiktig finansiering.

Det er etablert en ny langsiktig låne- og trekkfasilitet på til sammen 1.440 millioner kroner, som erstatter tidligere, kortsiktige lån. I tillegg overtar Aker ASA som debitor for et obligasjonslån (AKE16) på 800 millioner kroner som er notert på Oslo Børs.

- Med dette ligger alt til rette for Akers videre satsing på industri. Vi er mer enn 41.000 ansatte over hele verden og dermed landets største industrikonsern. Med utgangspunkt i vår hjemlige industritradisjon, skal vi skape verdier ved å utvikle de enkelte virksomhetene videre både i Norge og internasjonalt, sier Leif-Arne Langøy, konsernsjef i Aker ASA.

Det nye Aker ASA har kontrollerende eierposter i de børsnoterte selskapene Aker Yards ASA og Aker Kværner ASA. I tillegg eier Aker ASA Norway Seafoods, Dexion og en rekke mindre selskaper.

Som følge av fusjonen har Aker RGI AS og Kjell Inge Røkke med dette redusert sin eierandel i Kværner ASA fra 74,8 prosent til 67,8 prosent av aksjene som Kværner ASA ikke eier selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere