RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke samler seg på Fornebu

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og hans Aker-selskaper har nå tatt første skritt mot full samling av imperiet på Fornebu utenfor Oslo, ved å kjøpetomten
Aker har inngått avtale med Telenor Eiendom om kjøp av tomt på Fornebu i Bærum kommune vest for Oslo sentrum. Prisen for tomten er 150 millioner kroner og inkluderer tegninger for et ferdig regulert kontorbygg med plass til om lag 2 100 ansatte, melder Aker ASA som er Røkkes hovedselskap.

Planen om å bygge et nytt felles hovedkontor for Aker og Aker-konsernets virksomheter i Oslo-området ble offentliggjort på Akers generalforsamling i mars i år. Det nye bygget skal etter planen stå ferdig til innflytting senest ved årsskiftet 2007/2008.

Ifølge Aftenposten vil selv bygget trolig komme på omkring 850 millioner kroner.

– Samlingen av Aker-selskapene i Oslo-området under ett tak i Aker Hus er et sentralt element i den videre utviklingen av Aker-konsernet. Det er forretningsmessige gevinster å hente og derfor fornuftig med et tettere samspill mellom selskapene på flere områder, sier Leif-Arne Langøy, konsernsjef i Aker ASA.

Et heleid datterselskap av Aker vil stå som eier og utbygger av tomt og kontorbygg. Det vil bli inngått leieavtaler med de enkelte selskapene i konsernet. Forhandlinger om leieavtaler og kontrakt med entreprenør om oppføring av bygget vil antakelig bli sluttført før sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere