RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke satt på gangen

Sist oppdatert:
Røkke skal ha blitt satt på gangen under et dramatisk oppgjør mellom kreditorene DnB og Gjensidige Nor på den ene siden og Orkla på den andre, rundt Norway Seafood-lånet
Det melder Dagens Næringsliv torsdag.

Forhandlingene natt til onsdag blir karakterisert som svært tøffe, og i realiteten var det en forhandling mellom Røkke-systemets største kreditorer med DnB og Gjensidige Nor på den ene siden, og Orkla på den andre. Røkke selv var ikke til stede, og det var styreformann i Norway Seafood Leif Arne Langøy som representert Røkke siden, i en perifer rolle i forhold til forhandlingene, melder Dagens Næringsliv.

Etter det Dagens Næringsliv forstår, er man på Orkla-siden fortsatt svært usikker på om en omforent løsning virkelig er mulig. Derfor har man gitt seg selv fjorten dager til å fingranske forutsetningene, skriver avisen.

Kjernen i forhandlingene utviklet seg til en gedigen dragkamp mellom de store kreditorene om hvor stor del av regningen hver og en skulle betale for å bringe Aker RGI-konsernet ut av de akutte finansielle problemene, skriver DN.

Kreditorsituasjonen i Aker RGI-systemet betegnes som komplisert og veldig uoversiktlig, og det skal være svært lite penger i systemet. Enkelte kilder betegner situasjonen som konkurslignende overfor avisen.

Les også: Tilsynet følger Røkke-dramaet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere