RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke selger Rosenberg-tomten (Ny)

Sist oppdatert:
Aker Kværner og Kjell Inge Røkke (bildet) bekreftes å ha inngått avtale om salg av tomten til Kværner Rosenberg i Stavanger. Aker Kværner får 30 prosent i eiendomsselskapet
Oppdatert med bekreftelse fra Aker Kværner.

Kværner har solgt solgt den 450 mål store verftseiendommen til tre lokale investorer. Avtalen skal endelig bekreftes i mai.

Det var Stavanger Aftenblad som tirsdag morgen skrev om dette. Salget ble senere bekreftet i en melding fra Aker Kværner.

Kontrakten om salget ble undertegnet sent i går kveld. Eierne av det nye eiendomsselskapet vil være Westco AS, Brødrene Risa AS, A R Inkoronator AS og Kværner ASA.

Aker Kværner vil eie 30 prosent av eiendomsselskapet. Stavanger kommune er gitt anledning til å delta i eiendomsselskapet med inntil 10 prosent.

- Det ligger i avtalen at Aker Kværner skal leie videre det kompakte verkstedet nord for dokkene og kontorbygningene på verftsområdet. Kværner skal også være med på å videreutvikle det resterende verftsområdet på Buøy, sier Bjarne Risa i Brødrene Risa AS til Aftenbladet.

Avtalen verdsetter eiendommene til om lag 350 millioner kroner. Transaksjonen vil gi Aker Kværner en positiv kontantstrøm på om lag 190 millioner kroner. Resultatmessig vil eiendomsoverdragelsen ikke ha vesentlig effekt for konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere