RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-selskap kjøper gjeld

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke-relaterte Aker ASA reduserer gjelden med 262,5 millioner kroner. Selskapet kutter dermed ned sine framtidige renteutgifter
Aker ASA kjøper tilbake andeler i sitt obligasjonslån AKE16 og reduserer dermed gjeld og framtidige renteutgifter.

Selskapet har i denne omgang kjøpt obligasjoner pålydende 262,5 millioner kroner i lånet. Obligasjonene er ervervet til
et vederlag tilsvarende en kurs på 93,37 prosent av pålydende. Dermed har Røkke-selskapet brukt 245 millioner kroner for å redusere gjelden.

Aker ASAs egenbeholdning i AKE16 er etter dette 446 millioner kroner.

- Reduksjonen i gjeld er i tråd med tidligere uttalelser. Ved utgangen av juni hadde selskapene i morselskapsstrukturen brutto rentebærende gjeld på om 3,2 milliarder kroner. Av dette var om lag 2,2 milliarder kroner gjeld til eksterne långivere.

Gjennom tilbakekjøp av obligasjoner og nedbetaling av gjeld til tidligere aksjonærer i Aker Maritime og Norway Seafoods, er dette beløpet er nå redusert til om lag 1,9 milliarder kroner. Brutto gjeld vil bli ytterligere noe redusert i tiden framover, skriver Aker i meldingen

De vesentligste av Akers eksterne lån er en kombinert låne- og trekkfasilitet på til sammen 1,44 milliarder kroner og om lag 0,36 milliarder kroner utestående i obligasjonslånet AKE16, opplyse selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere