RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke slipper å betale

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke slipper å betale løpende saksomkostninger i forbindelse med innløsningssaken mot de tidligere minoritetsaksjonærene i Aker RGI
Det går frem av en kjennelse Høyesterett nylig har avsagt, melder Dagens Næringsliv tirsdag.

Det var de tidligere minoritetsaksjonærenes bekymring over Røkkes anstrengte likviditetssituasjon som gjorde at de krevde at saksomkostningene deres ble dekket løpende.

Nå har Høyesteretts kjæremålsutvalg avvist kravet, ut i fra en begrunnelse om at slike regler som gjelder for tvangsinnløsning av eiendom, ikke gjelder for tvangsinnløsning av aksjer. Høyesterett overlater til lovgiver å eventuelt endre reglene, skriver DN.

– Det er skuffende at Høyesterett ikke grep muligheten til å sette ny rett, slik de har adgang til. At det er et hull i lovgivningen, skyldes trolig en forglemmelse fra lovgiver. Men sammen med Aksjonærforeningen vil vi nå ta initiativ til et møte med justisminister Odd Einar Dørum, for å få til en lovendring på flere områder når det gjelder tvangsinnløsning av skjønn, sier
Tom A. Torkildsen, advokat for 1335 tidligere minoritetsaksjonærer i Aker RGI til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere