RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke sliter med Orkla-lån (Ny)

Sist oppdatert:
Røkke-selskapet Norway Seafood Holding har problemer med å betale tilbake et lån fra Orkla på 600 millioner kroner. Kjell Inge Røkke avviser betalingsproblemer, men Orkla-ledelsen holder på sin versjon
(Ny: Med kommentarer)

Ifølge en melding fra Orkla har selskapet fått en indikasjon på at lånet på 600 millioner kroner kan bli misligholdt. Lånet skal innfris 30. september, og Kjell Inge Røkke kan bli ansvarlig for lånet dersom Norway Seafood Holding ikke klarer å gjøre opp.

-Dersom lånet fra Orkla til Norway Seafoods Holding (NWSH) misligholdes vil Orkla iverksette alle nødvendige tiltak for å sikre sine økonomiske interesser. Orkla har herunder en salgsrett til Kjell Inge Røkke personlig for den del av lånet som eventuelt misligholdes, skriver Orkla i meldingen.

- Mer enn bare løse rykter

Det er Norway Seafood som har gitt Orkla melding om at lånet kan bli misligholdt. Låneforholdene mellom Orkla og Røkke har vært i fokus siden Jens P. Heyerdahl satt som toppsjef i Orkla i likhet med spekulasjonen om at Røkkes kasse begynner å bli tømt.

- Vi fikk et inntrykk av dette. Det var mer enn bare løse rykter, sier informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde i Orkla til iMarkedet.

- Røkke sier nå at det ikke blir noe problemer med lånet. Hvem er det som har feil versjon, han eller dere?

- Jeg vil ikke kommentere dette noe videre, sier Lunde til iMarkedet.

Avviser problemer

Røkke avviser at han vil få problemer med å håndtere lånet til Orkla.

- Jeg ser ingen dramatikk i dette. Vi regner med å ha løst dette her innen 30. september, sier Røkke selv til Dagens Næringsliv.

I Orkla-styret sitter tidligere Kværner-sjef Kjell Almskog, tidligere styreformann i Kværner Johan Fr. Odfjell og Christen Sveaas. Alle tre regnes ikke som å være Røkke-vennlige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere