RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke stoppet tidenes eiendomsraid

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke skal ha vært sentral i å stoppe det som kunne blitt norgeshistoriens eiedomskupp, da finansselskapet Reiten &Co ville raide Entra Eiendom med hemmelig informasjon
Ifølge Aftenposten var nesten alt klart for at det anonyme finansselskapet Reiten & Co skulle sette i gang "prosjekt Tiur" rett før jul i fjor. Prosjektet var tidenes eiendomsraid i Norge med en ramme på seks milliarder kroner.

Pengene skulle spyttes inn av investorer og banker og ikke minst av Kjell Inge Røkke, som skulle bidra med eiendomsselskapet Avantor. Det var der det strandet for Reiten & Co, som ifølge Aftenposten brukte hemmelig informasjon de fått fra den tidligere kunden Entra Eiendom.

Raidet ble forberedt i det skjulte, og Reiten skal ha kommet så langt at Entras eier, Næringsdepartementet, var kontaktet, og finansiering var ordnet gjennom britiske Maple Securities.

Neste steg i den storslåtte planen var å involvere Kjell Inge Røkke og Avantor, som sitter på gullkantet kompetanse innen eiendomsutvikling, skriver Aftenposten.

Raidet mot Entra skulle være fiendtlig, mens Røkke ble invitert med på laget.

Men det hele stoppet opp da Reiten & Co involverte Røkke. Molde-milliardæren syntes åpenbart affæren stinket. Han ville ikke være med på et fiendtlig bud på Entra Eiendom, skriver avisen.

Entra Eiendom ble klar over raidplanene og skjønte at de måtte være basert på hemmelige opplysninger Reiten hadde fått ved et oppdrag tidligere i fjor.

- Vi gjorde en forespørsel til Reiten & Co som så ble sendt til Kredittilsynet, hvor vi satte spørsmålstegn ved om Reiten & Co hadde overholdt taushetsplikten i verdipapirhandelsloven i forhold til Entra Eiendom, sier adm. direktør Erik Løfsnes i Entra Eiendom til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere