RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-strid opp i Høyesterett

Sist oppdatert:
Skal børskursen eller de underliggende verdiene legges til grunn for Kjell Inge Røkkes tvangsinnløsning av småaksjonærene i Norway Seafoods? Denne saken starter i Høyesterett i dag
Spørsmålet om børskursen eller de underliggende verdiene skal legges til grunn for Kjell Inge Røkkes tvangsinnløsning av småaksjonærene i Norway Seafoods i 1999, har stor prinsipiell betydning. Det er første gang en slik sak er oppe i landets høyeste rettsinstans.

- Jeg tror alle parter er enige om at det er på tide at Høyesterett fastsetter premissene for verdsettelse ved innløsning, sier Jan-Fredrik Rafen i advokatfirmaet BA-HR til NTB.

Rafen skal prosedere saken på vegne av Røkke. Røkke har tapt saken både i Asker og Bærum herredsrett og Borgarting lagmannsrett. Aksjonærene mener at de underliggende verdiene i Norway Seafood tilsier at Røkke må betale mer enn kutyme innen finans tilsier.

Vanligvis i børsnoterte selskaper får tvangsinnløste aksjonærer den høyeste aksjekursen byderen har kjøpt på i de siste seks månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere