RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-tap gir rally i Bergesen B

Sist oppdatert:
Bergesens B-aksjer har gått kraftig på Oslo Børs i formiddag etter at Høyestrett i en dom angående Kjell Inge Røkkes tvangsinnløsning i Norwegian Seafoods stadfester praksis om vektlegging av underliggende verdier
Les også: Røkke knust av Høyesterett

Dommen som Høyesterett avsa i Norwegian Seafood-saken er midt i blinken for B-aksjonæropprøret i rederiet Bergesen.

- Det stadfester eksisterende rettspraksis, men det er greit å ha en høyesterettsdom som bekrefter at eksisterende praksis har vært fornuftig, sier forvalter Kristian Falnes i Skagene-fondene til iMarkedet i formiddag.

Skagen er sammen med Odin og Folketrygdfondet blant dem som ikke har godtatt tilbudet om 148 kroner pr. aksje fremsatt av Hong Kong-familien Sohmen. Til sammenligning ble de stemmeberettigede A-aksjen tilbudt 173 kroner, et bud de tre B-aksjonærene godtok for sine A-aksjer.

De ønsker imidlertid en tilsvarende pris for B-aksjene.

- Dommen tar ikke opp B-aksje-problemstillingen, og vi får ikke noe svar på dette før dommen i Aker RGI-saken, som også er anket, sier Falnes, som mener at dagens dom slår fast at børskurs ikke er den evige sannhet.

Dagens dom har sendt Bergesen B-aksjen opp 7,5 prosent på Oslo Børs til 164,50 kroner.

Bergesens adm. direktør Svein Erik Amundsen sier til iMarkedet i formiddag at de ikke er kjent med innholdet i dommen, og derfor ikke kan kommentere hvilke konsekvenser det vil få for den videre prosessen i Sohmen-familiens oppkjøp av rederiet.

iMarkedet har ikke lykkes med å komme i kontakt med Carnegie-sjef Anders Onarheim i formiddag. Meglerhuset er Sohmen-familiens rådgiver i oppkjøpet. Onarheim er på reise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere