RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke tapte Snøhvit-kampen(Ny)

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes Aker Kværner tapte kampen om byggingen av gassanlegget til Snøhvit
Det er det spanske verftet Dragados i Cadiz som har trukket det lengste strået i prestisjekontrakten om prosessanlegget for Snøhvit-utbyggingen.

Ifølge en pressemelding fra Statoil har oljeselskapet anbefalt at spanske Dragodos får kontrakten på byggingen av anlegget for flytende naturgass på en prefabrikkert lekter. Verdien på kontrakten er 1,45 millioner kroner ifølge Statoil.

Dragados vant også i septemberkontrakten for bygging av modulene til Kristin-feltet.

Resultatet er en katastrofe for Kjell Inge Røkkes Aker Kværner, spesielt verftet Kværner Rosenberg i Stavanger. Selskapet har satt inn store ressurser på å vinne den siste store fabrikasjonskontrakten i Snøhvit-prosjektet.

- Vi føler at Statoil har holdt oss og hele det norske miljøet av leverandørbedrifter for narr, sier en sjokkert Eldar Myhre, konserntillitsvalgt i Aker Kværner til Stavanger Aftenblad.

Det var ikke ventet at Statoil skulle tildele kontrakten før i begynnelsen av mars, men i går sendte selskapet sin anbefaling over til de andre partnerne på Snøhvit.

Det har fremkommet kritikk mot det spanske verftet, som det påstås får skjulte subsidier.

Statoil skriver i melding at de har undersøkt hvorvidt det i forhold til konkurrentene foreligger en konkurransevridning som rammes av EUs regelverk.

- Det har ikke framkommet opplysninger som tyder på at dette har funnet sted, konkluderer Statoil.

Prosessanlegget skal installeres på en lekter som for tiden er under bygging på det spanske verftet Izar Fene Shipyard. Etter installasjonen i Cadiz skal lekteren med prosessanlegget fraktes til Melkøya utenfor Hammerfest. Det skjer i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere