RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke tapte stor-søksmål (Ny)

Sist oppdatert:
Aker Kværner og investor Kjell Inge Røkke tapte saken om storsøksmålet på 137 millioner dollar i USA. Aker Kværner-ledelsen vil anke domme
Striden står om en lønnsomhetsstudie på et kobberanlegg som Aker Kværner gjorde for det australske gruveselskapet Equatorial Mining.

Aftenposten har tidligere skrevet at australerne gav i desember 1998 daværende Kværner oppdraget med å bygge ut et kobberfelt i Tonopah i Nevada-ørkenen i USA. Striden gjelder en lønnsomhetsstudie av gruven i forkanten av utbyggingen, som ble utarbeidet av Kværner.

Ikke lenge etter at kobberanlegget ble fullført, måtte det stenges.

Aker Kværner ble opprinnelig saksøkt i staten Nevada for 145 millioner dollar, eller 970 millioner. Nå har Aker Kværner tapt søksmålet og må betale 136,9 millioner dollar til gruveselskapet Equatorial Mining.

Nevada-juryen var enstemmige i avgjørelsen.

Etter at iMarkedet meldte om saken, valgte Oslo Børs å innføre en børspause i Aker Kværner-aksjen. Pausen ble opphevet etter at Aker Kværner selv kom med en melding.

Vil anke

Aker Kværner skriver i en melding at selskapet vil anke dommen i Nevada, hvis advokatene finne ytterligere momenter i saken. Selskapet skriver videre i en melding at rundt halvparten av summen av søksmålet vil bli dekket av forsikringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere