RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke utsetter milliardregning (Ny2)

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og Aker Kværner har forhandlet frem en avtale som gjør at industrikonsernet slipper å dekke opp underskuddet i pensjonskassen i tre år. Aker Kværners kontantbetaling blir nå på 11 millioner pund i året
Avtalen gjelder kontantbetaling Aker Kværner må betale for underdekningen i det mye omtalte britiske pensjonsfondet. De aktive medlemmene i planen vil betale deler av underdekningen og Aker Kværners kontantbetaling blir på 11 millioner pund pr. år, opplyser selskapet.

- Det var viktig for oss med en avtale. Nå vet hva vi har å forholde oss til fremover, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Kværner til iMarkedet.

Han ønsker ikke å kommentere vektingen av aksjer og andre finansielle midler hos fondet i dag.

Drageid sier til iMarkedet at endringen som er blitt gjort er en del av prosessen som startet da Tom Vidar Rygh ble hyret inn til å ordre opp i pensjonsfondet. Rygh gikk for en stund siden inn i toppjobben i Enskilda Securities, og var ikke med på sluttprosessen i reorganiseringen av pensjonsfondet.

- Vi er tilfreds at vi har kommet raskt til enighet med styret i pensjonskassen, og at vi dermed har fjernet usikkerhet med hensyn til våre framtidige årlige innbetalinger. Dette gir oss en forutsigbar plattform for videre forbedring av driften i konsernet, kommenterer Aker Kværner-sjef Helge Lund i Aker Kværner.

Det var VG som først meldte om avtalen. Senere ble altså avtalen bekreftet av Aker Kværner i en melding.

Ved årsskiftet manglet Aker Kværner over to milliarder kroner i konsernets pensjonskasse. Underdekningen i pensjonskassen har lenge skapt usikkerhet rundt selskapet og aksjekursen, men nå er altså problemet løst, i hvert fall for de neste tre årene.

Dersom aksjemarkedet bedrer seg i tre års perioden, så kan hele regningen i beste fall bortfalle.

Igår kunne Aker Kværner melde at de har vunnet en kontrakt på 1,75 milliarder kroner på Ekofisk.

Les mer: Kjempekontrakt til Kværner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere