RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke vil selge aksjer for 600 mill.

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke planlegger et spredningssalg av Aker Yards-aksjer gjennom Kværner for 600 millioner kroner når verftsgruppen settes på børs
DN får bekreftet fra flere sentrale kilder at Røkke arbeider med planer om et spredningssalg av Kværners beholdning av Aker Yards-aksjer for cirka 600 millioner kroner. Salget vil skje i forkant
av børsnoteringen av Aker Yards i slutten av denne måneden, skriver DN.

En annen kilde sier imidlertid at detaljene og størrelsen på nedsalget ikke er endelig fastsatt. Det skal ikke være aktuelt med noen emisjon i Aker Yards.

Igår gikk fristen ut for å akseptere ombyttingen av Kværner-aksjer inn i aksjer i Aker Kværner og Aker Yards. Mye tyder på at Kværner blir sittende med 67 prosent av aksjene i Aker Yards eller 13,6 millioner aksjer. Det er en del av disse aksjene som vil bli solgt ut i spredningssalget.

Aker RGI har i dag et utestående konsernbidrag fra Røkkes Aker Yards på 850 millioner kroner, og ifølge DN er det trolig at denne blir solgt til Kværner, og at 300 millioner gjøres om til aksjer i Aker Yards som Kværner deretter vil selge i spredningssalget. Dette kommer i tillegg til aksjene som overskyter Kværners uttalte minste eierskap i Aker Yards på 50,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere