RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkelånene er ulovlige

Sist oppdatert:
De såkalte Røkkelånene formidlet av meglerhuset Enskilda er i følge Kredittilsynets Eirik Bunæs, i strid med forbudet om kredittgivning fra meglerhus
Tidligere sak: Får tid til å fikse opp i Røkkelånene(Ny)

Tidligere denne uken ga Kredittilsynet Enskilda 14 dager på å treffe mulige tiltak i forhold til lånene de har formidlet til finansmannen Kjell Inge Røkke, men ville ikke på det tidspunkt kommentere om lånenes struktur var i strid med meglerhusenes forbud mot å gi kreditt. Nå tar imidlertid avdelingsdirektør Bunæs bladet fra munnen.

– Det de har gjort, er i strid med forbudet mot kredittgivning. Så de må gjøre et grep som bringer dem ut av den posisjonen, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet til Dagens Næringsliv.

Han understreker overfor DN at dette kun er tilsynets foreløpige vurdering.

Tilsynet har i flere måneder undersøkt strukturene på obligasjons- og sertifikatlånene som er formidlet til Kjell Inge Røkkes selskapssystem. Til sammen dreier det seg om lån på 3,5 milliarder kroner.

Bunæs mener at Enskilda har gått inn i rollen som långiver, tross forbudet for slik virksomhet for meglerhus.

Enskilda står oppført som långiver på to av lånene, men meglerhuset har tidligere sagt at det ikke er de som sitter med den finansielle risikoen for lånene. Det er strukturen som gjør at de fremstår som långivere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere