RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes Aker Kværner får storkontrakt (Ny)

Sist oppdatert:
Aker Kværner og storinvestor Kjell Inge Røkke har blitt tildelt vedlikeholdskontrakter på flere av Norsk Hydros viktigste felt i Nordsjøen. ABB tok imidlertid største delen av kontrakten som Hydro delte ut tirsdag
Vedlikeholdskontrakten til Kværner er på 300 millioner kroner årlig over en periode på minst tre år, noe som tilsvarer totalt 900 millioner kroner. Kontrakten kan bli forlenget til å gjelde seks år.

Meldingen kom samme dag som Kværners E&C bekreftet en storkontrakt i California.

Les også: Kværner bekrefter storkontrakt

Fornøyd med reetablering av Hydro-forhold

Den nye kontrakten omfatter vedlikehold på plattformene Troll B og Troll C, Oseberg Øst, Oseberg C, Brage og Grane. Arbeidsomfanget er beregnet til om lag 500.000 timer årlig.

Kværner er særlig fornøyd med at selskapet nå igjen starter leveringen av denne typen kontrakter til Hydro. I en tid har Kværner av ulike grunner vært holdt ute av denne typen leveranser til Hydro.

- Dette er ikke en forlengelse av en avtale, for å si det sånn, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Kværner til iMarkedet.

I tillegg til rammeavtalen for de seks plattformene, vil Norsk Hydro også tildele Aker Kværner en konkurranseavtale som gir konsernet anledning til å være med og konkurrere om større modifikasjonsoppdrag på alle Norsk Hydros installasjoner på norsk sektor, heter det i meldingen.

Drangeid ønsker ikke å kommentere marginene i kontrakten.

ABB tok den andre delen av kontrakten

ABB ble tildelt den andre delen av storkontrakten fra Hydro.

Mens Kværners andel var totalt på 900 millioner kroner, var ABBs andel på 1,2 milliarder kroner.

Avtalen omfatter løpende vedlikehold og modifikasjoner, samt separate konkurranseutsatte modifikasjonsoppdrag på Oseberg feltsenter, Oseberg Sør, Njord og Sture-terminalen i Øygarden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere