RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes anke avvist

Sist oppdatert:
I en kjennelse fra Borgarting Lagmannsrett kjæremålsutvalg heter det at Kjell Inge Røkke ikke får behandlet skyldspørsmålet i den mye omtalte sertifikatsaken. Da saken var oppe i Oslo tingsrett ble Røkke dømt på alle punkter
NRK.no melder i dag at Borgarting Lagmannsrett kjæremålsutvalg bare slipper igjennom straffeutmålingen og at dette skal behandles separat i strafferetten. Det er ikke kommet noen signaler fra Røkkeleiren om de vil anke lagmannsrettens kjennelse om å unnlate skyldsspørsmålet. Det vil i så fall bli påkjært til Høyeste Rett.

- Vi tar kjennelsen til etterretning, er alt Røkkes forsvarer Ellen Holager Andenæs vil si til NRK.

De andre som også ble dømt i saken, båtmekler Erik Øye, den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin og Røkkes butler John Inge Valand får heller ikke prøvd skyldspørsmålet for Borgarting lagmannsrett.

Dømt i juli
Det var tidligere i år at Kjell Inge Røkke og de andre involverte ble dømt. Røkke fikk 120 dager fengsel, hvorav 90 dager ble gjort ubetinget. Saken stammer fra Dagens Næringslivs avsløringer i 2001, der det kom frem at Kjell Inge Røkke var blant flere profilerte personer som kjøpte svenske båtsertifikat. Det var båtmegler Erik Øye som formidlet sertifikatene på vegne av den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere