RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes gullgruve

Sist oppdatert:
Aker vokser seg stadig større. Pengebingen renner snart over, men vil ikke røpe noe.
Kjell Inge Røkkes Aker tjener penger som aldri før. I løpet av første kvartal har de solgt seg ned i Aker Kværner og har samtidig solgt seg helt ut av Aker Yards. Det gir penger på bok.

Totalt kan Aker med alle holdingselskapene vise til en salgsgevinst på 6,42 milliarder kroner og sammen med finansinntekter øker det resultatet før skatt til 7,28 milliarder kroner.

God drift

Hvis en ser på selve driften og konsernregnskapet har også det en klar vekst forbedring. Bidrag fra videreført virksomhet trekker opp resultatet betraktelig. Driftsinntektene falt i første kvartal til 1,42 milliarder kroner fra 11,8 milliarder i første kvartal i 2006. Nedgangen skyldes at Aker Kværner ikke mer med i regnskapet samtidig som Aker Yards er helt ute.

Driftsresultatet falt med det til 35 millioner kroner fra 594 millioner kroner i samme periode året før.

Andre inntekter, hovedsakelig bidrag fra Aker Kværner, var på 3,24 milliarder kroner. Noe som ga et resultat før skatt på 3,44 milliarder kroner en økning fra 236 millioner kroner i i samme periode året før.

Vil ikke røpe noe

Konserndirektør Bengt A. Rem presiserte under gjennomgangen av førstekvartalspresentasjon for Aker-selskapene at de ikke vil si noe i dag om hva de har tenkt å gjøre med Aker Kværner.

- Vi synes Aker Kværner har fantastiske fremtidsutsikter. Men vi vil ikke gi noen ytterligere kommentarer med hensyn til om Aker kommer til å foreta nedsalg eller spredningssalg i Aker Kværner, sa Rem under dagens presentasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere