RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes OceanBlue får kredittlinje

Sist oppdatert:
Rederiet OceanBlue Express som er under oppbygging av Kjell Inge Røkke & Co skal ha kommet et skritt videre med finansiering av de to containerskipene selskapet skal kjøpe fra Philadelphia-verftet
Ifølge TradeWinds skal rederiet nå ha fått på plass en kredittlinje på 75 millioner dollar til finansiering av oppstarten.

Det er Kværner og Kjell Inge Røkke som står bak etableringen av rederiet, som skal kjøpe de to containerskipene Kværners problemverft i Philadelphia har under bygging på spekk.

Røkke skal ifølge TradeWinds fått inn tidligere leder av US Maritime Administration som markedssjef og leder av arbeidet med å få rederiet godkjent under Joens Act-reglene for seiling i amerikansk innenriksfart.

Egenkapitalbehovet på 60 millioner dollar skal ennå ikke være på plass for rederiet som skal bruke skipene på ruten mellom California og Hawaii i dirkete konkurranse med Matson og Horizon Lines.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere