RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes rumenske sluk i pluss

Sist oppdatert:
Kværners mangeårige rumenske tapsprosjekt den mekaniske bedriften IMGB er tatt bort fra salsgslisten, nå tjener selskapet penger for Kjell Inge Røkke
Ifølge Aftenposten har Kværner tapt mange hundre millioner på sitt rumenske engasjement som lenge har vært lagt ut for salg. Salgsprosessen er nå stanset.

- Vi har nylig møtt gruppens eier i Oslo. Han forklarte at selskaper som tjener penger, er akkurat slike han ønsker. Intensjonen om å selge IMGB, som har vart i flere år, gjelder ikke lenger, kunne finansdirektør John Saunders i IMGB fortelle på en pressekonferanse i Romanias hovedstad Bucuresti for to uker siden, nelder Aftenposten..

Kjøpet av de rumenske mekaniske verkstedene IMGB og FECNE, som skulle sørge for billig arbeidskraft og var noeav det siste Erik Tønseth foretok seg i sjefsstolen til Kværner.

Allerede i 2001 anslo Kjell Almskog samlede tap og kapitalinnsprøytninger frem til da å være rundt 40 millioner dollar, rundt 270 millioner kroner med dagens dollarkurs.

På pressekonferansen i Bucuresti for to uker siden ble det også klart at Kværner har gått med på konvertere gjeld på rundt 57 millioner dollar, rundt 380 millioner kroner, til egenkapital. Dermed øker eierandelen i Kvaerner IMGB (KIMGB) til 99,45 prosent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere