RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes verste spøkelser

Sist oppdatert:
Trusselen fra EU om tilbakebetaling av 1,4 milliarder kroner fra EU er ikke det største problemet til Aker Kværner og Kjell Inge Røkke. Det er ikke en gang blant de tre største
Aftenposten har laget en liste over de fem verste spøkelsene fra gamle Kværner som fortsatt truer Aker Kværner.

Kravet fra EU, som er knytte til subsidier til Warnow-verftet, er ikke en gang blant de tre verste, rangert etter størrelser og sannsynlighet for problemer.

1 - Sea Launch - Aker Kværner har tatt tap på rundt 1,3 milliarder på satellittoppskytningsselskapet Sea Launch, men har fortsatt utestående 330 millioner kroner i lån og har gitt garantier på enda 1,3 milliarder kroner.

2 -Philadelphia - Milliardforpliktelser og store underskudd.

3 - Equatorial Tonopah - Aker Kværner ble i fjor sommer dømt til å betale rundt 1,2 milliarder kroner til australske Equatorial etter et mislykket prosjekt.

4 - EU og Warnow - Aker Kværner tok det over i 1992 og fikk milliarder i subsidier. EU mener betingelsene er brutt.

5 - Pensjoner i England Aker Kværner har en underdekning i sin britiske pensjonskasse som på det meste var på rundt 2 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere