RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rømling tatt på Svinesund

Sist oppdatert:
I desember rømte mannen fra Kongsvinger fengsel under dramatiske omstendigheter. Natt til fredag ble han pågrepet.

Mannen, som blir betegnet som voldelig og uberegnelig, rømte fra Kongsvinger fengsel i desember under meget dramatiske omstendigheter.

Les hele saken i SA.no.

Lenket fast fengselsbetjenter
Avisa Glåmdalen skrev blant annet at mannen gikk fysisk til angrep på to fengselsbetjenter. Det har senere kommet fram at han også lenket dem fast med håndjern, før han kjørte av gårde i en av fengselets biler. Det har vært spekulert i om flukten var nøye planlagt. Flukten skjedde da mannen skulle på et legebesøk på Kongsvinger sykehus.

Tollkontroll
Mannen er i midten av 20-årene, og sonet fengselsdom for blant annet alvorlig voldskriminalitet mot politimenn. Han var på rømmen i nesten to måneder før han klokka 22.16 i går kveld ble stanset i forbindelse med en tollkontroll på Svinesund. Da stakk han til skogs.

Massiv jakt
- Det framkom tidlig at mannen var etterlyst etter soning, skriver Tommy Moen i Østfold-politiet i sin nattlogg til pressen.

Og dermed satte politiet i gang en ganske så massiv jakt. To hundepatruljer fra Moss og Fredrikstad ble brukt, og patruljer fra både Sarpsborg og Halden ble sendt til stedet. I tillegg ble politihelikopter benyttet.

Innhentet av politihunder
Etter snaut to timer ble mannen pågrepet som resultat av et langvarig søk av en hundepatrulje. Han forsøkte stikke av igjen, men ble innhentet av politihundene. Han ble pågrepet 00.20.

Samtidig som mannen i 20-årene fra Østfold ble pågrepet, ble også en Oslo-kvinne midt i 20-årene satt i arrest. Hun førte, ifølge politiet, bilen da mannen stakk til skogs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere