RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rømte fra avhør

Sist oppdatert:
33-åringen skulle egentlig sitte i varetekt til over nyttår, men da en ulåst dør var alt som skilte ham fra avhørsrommet og friheten, var valget enkelt.

Mannen ble i Bergen tingrett varetektsfengslet for fire uker mandag, etter at han skal ha forsøkt å gjøre innbrudd i en frisørsalong utenfor Bergen sentrum.

Snek seg ut
Men det var ikke lenge politiet klarte å holde sin lange arm rundt 33-åringen, for like etter at tirsdagens avhør av mannen var over ved 13-tiden, klarte han å snike seg ut døren på Bergen sentrum politistasjon.

- Han var ute av døren, nede av trappen og rundt hjørnet før vi fikk sukk for oss, forteller politibetjent Jetmund Bjørdal om den vågale rømningen. Den 33 år gamle gjengangeren hadde sett sitt snitt til å stikke av, da etterforskeren, som avhørte ham, var ute av rommet et øyeblikk for å legge fra seg noen papirer.

Lommekjent gjenganger
- Som regel er de greie å ha med å gjøre, men ikke denne gangen. Dessuten blir fem meters forsprang gjerne raskt mye større, hvis man er desperat nok, sier Bjørdal. Med 34 dommer på rullebladet er mannen lommekjent på politistasjonen og var kjapt ute av døren.

Han la på flukt med politiet i hælene, men er fortsatt på frifot. Politiet har vært hjemme hos ham og søkt andre steder for å finne ham, men han er som sunket i jorden. Nå er han ettersøkt internt i politiet.

Nettopp sluppet ut
Det er mindre enn to måneder siden 33-åringen slapp ut fra fengsel for sin siste dom. I den siste fengslingskjennelsen mener dommeren at det er stor sannsynlighet for at han vil begå ny vinningskriminalitet hvis han løslates. Ingen hadde tenkt på at han også ville begå kriminelle handlinger mens han var i varetekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere