RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ørnen fløy høyt

Foto: Geir Otte Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kristjan Ørn Sigurdsson var en gigant i forsvar og Branns eneste offensive våpen da han utlignet Rosenborgs ledelse med en utsøkt heading Les også: Her jubler Norges beste

Brann holdt ikke bare Rosenborg til 1-1 og uavgjort på Lerkendal, søndag kveld. De sørget også for at et riktignok usedvanlig svakt Rosenborg-lag, ikke hadde en eneste målsjanse før etter 93.35- på Lerkendal.

Kløne-selvmål
Det forteller to ting; hvor bra Brann spilte i forsvar og hvor dårlig hjemmekamp Rosenborg presterte. Målet fikk Rosenborg på et kløne-selvmål av Bjørn Dahl hvis dager i Tippeligaen snart må være talte. Gang på gang ble han latterliggjort av Rosenborgs høyre side og bare resolutt stopperspill av de to islandske Ørnene (Sigurdsson og Bjarnason) gjorde at de store sjansene uteble.

Opdal tilbake
Løpet virket kjørt da Bjørn Dahl i det 62. minutt, helt unødvendig, litt uheldig, men mest klønete taklet innover i feltet og rett i eget mål, utagbart for en Håkon Opdal som er tilbake som en bauta i Branns mål. Opdal er den andre Brann-helten i denne kampen. Redningen på Alexander Tetteys skudd fra rundt ti meter, nesten fire minutter på overtid, var like mye verd som Kristian Ørn Sigurdssons stupheading i det 83. som bragte balanse i stillingen etter et innlegg i verdensklasse fra Erik Huseklepp.

Beste omgang
Brann presterte i første omgang sin beste fotball siden kampen hjemme mot Deportivo La Coruna i fjor. Brann så for første gang ut som et lag som visste hva de holdt på med og som hadde en plan med det de foretok seg.

Kristjan Sigurdsson var en gigant Og den sentrale midtbanen med Rudy Austin og Hassan El Fakiri klarte å holde Rosenborgs unge brigader unna.

Spillet bølget
I en spennende omgang som bølget fram og tilbake var det egentlig bare en målsjanse der noen hadde grunn til å rive seg i håret over egen udugelighet. Erik Huseklepp endte som sistemann på et fint Brann-angrep, men klarte ikke å vippe ballen over den svære Rosenborg-keeperen Aleksander Lund Hansen.

Mangler spissen
Brann har ingen målscorere i sine rekker og har ikke hatt det siden Thorstein Helstad reiste til Frankrike. Derfor er det panikk og takk for i kveld hvis motstanderen scorer. Det vet både Brann og motstanderen. Søndag kveld kom redningen ved at en forsvarer headet inn et innlegg som kom etter en dødball.

Defensivt sitter det
Steinar Nilsen har gjort det de færreste trodde var mulig. Å skape et defensivt mønster av det vi så mot Sandefjord. Nå trenger han bare en spiss av klasse og Brann vil klare seg helt fint i årets serie.

Andre positive overraskelser var Hassan El Fakiri på midten. Han kan være på vei mot noe stort, spesielt sammen med Austin som spiller som en fremmedlegionær. Han tar ingen til fange, han dreper dem der og da. Mens Hassan rydder opp.

Holmvik god
Bjørnar Holmvik på venstreback fikk også vist at han er en fotballspiller og kan fort vise seg å bli Roald Bruun Hanssens beste kjøp. Det var uventet klasse over mye av det han foretok seg, basert på hva han har vist tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere