RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ørni og lykkekrona

Sist oppdatert:
Historien om Bjørn Arild Levernes og lykkekrona er et av de beste cupminnene i Vålerenga-historien. Gjenopplev historien på VIF TV.

- Det var mora mi som fant krona på gata et par dager før cupfinalen i 97, forteller Bjørn Arild Levernes.

- Av en eller annen grunn påsto hun at denne krona vil bringe lykke så den må du putte i sokken når du spiller, sa hun. Jeg teipet den til sokken og tenkte ikke så mye mer på det. Så scora jeg 4-2-målet på et frispark og Vålerenga ble Norgesmester.

- Da jeg tok av sokken i garderoben etterpå, ramla mynten ut og da tenkte jeg at den bringte faktisk lykke. Jeg la den i NM-pokalen min og så ble det ny cupfinale i 2002, forteller Levernes.

- Da skulle jeg mimre litt og pussa pokalen og da lå jo krona oppi der. Så tenkte jeg at ja, hvorfor ikke prøve den en gang til. Så teipa jeg den til beinet og var klar mot Odd Grenland på Ullevaal.

Og lykkefoten slo til allerede etter fem minutter.

Da eksploderte klanssvingen og lykkekrona slo til igjen.

Bjørn Arild beholdt lykkekrona selv, men ga en av spillerne som ble seriemestere et annet kronestykke og fortalte at dette var lykkekrona som han burde spille med videre.

Se Levernes og lykkekrona på VIF TV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere