Mandag ble kjendisadvokaten Kjærvik (70) skutt og drept i en leilighet på Røa i Oslo.

Kjærviks sønn i midten av 30-årene er siktet for både drapet og drapsforsøk på farens samboer.

Han meldte seg selv inn etter skuddene hadde falt og samarbeider nå med politiet. Sønnen har også samtykket til varetektsfengsling.

Det ble i løpet av tirsdag stilt spørsmål rundt motivet for drapet. Politiet hadde tidligere tirsdag ikke mulighet for å kommentere dette, men den drapssiktede sønnens forsvarer, John Christian Elden, bekreftet at det har vært en langvarig familiekonflikt.

Les også: Samboeren vitne til drapet av Tor Kjærvik: - Hun er traumatisert og sjokkskadet

Skal ha vært vanskelig

- Motivet for drapet var ett av temaene i avhøret, men jeg ønsker ikke å gå detaljert inn på dette, sa bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs til Nettavisen.

Dagbladet hevder å få opplyst at den drapssiktede sønnen i tirsdagens avhør skal ha forklart seg i detalj, etter hans oppfatning, om hva som skjedde hjemme hos Kjærvik og samboeren mandag kveld.

- Han er svært sliten, og er preget av det som har skjedd, forteller forsvarsadvokat Sol Elden til avisen om sønnens tilstand.

I tillegg får Dagbladet bekreftet at forholdet mellom far og sønn de siste årene skal ha vært greit. Dette er også samme måte Kjærviks samboer skal ha beskrevet forholdet.

Avisen skriver at det er flere opplysninger som tyder på at den langvarige, og tunge, familiekonflikten skal ligge over 20 år tilbake i tid. Dette skal ha vært vanskelig for den drapssiktede mannen.

- Traumatisk

Holager Andenæs fortalte tirsdag at siktelsen om drapsforsøk delvis er basert på forklaringen fra Kjærviks samboer.

- Det har vært en traumatisk opplevelse for henne. Hun er fullstendig traumatisert og sjokkskadet etter den opplevelsen, sa Holager Andenæs til Nettavisen.

- Hun var vitne til at hennes samboer gjennom mange år ble skutt og drept. Deretter ble hun utsatt for drapsforsøk selv. Hun er veldig preget, la hun til.

Det var like før klokken 21.00 mandag kveld politiet fikk melding om skyting i et boligstrøk på Røa, vest i Oslo. Politi og ambulanse rykket raskt ut til stedet og det ble utført livreddende helsehjelp.

Men livet stod ikke til å redde. Like før klokken 22.30 ble Kjærvik erklært død.

Les også: Onsdag skulle Tor Kjærvik forsvare mann som drapstruet kvinne - så ble han selv drept