Se seksjonsleder Anne Alræk Solem orientere om Røa-saken:

OSLO (Nettavisen, NTB): - Vi har sett i mediene at de har offentliggjort navn på avdøde. Vi har vært i kontakt med pårørende, og vi kan bekrefte at det er advokat Tor Kjærvik som er skutt og drept. Siktede og avdøde er i en nær relasjon, opplyste seksjonsleder Anne Alræk Solem på en pressebrief tirsdag morgen.

Hun beskrev relasjonen som en «nær familierelasjon» og ba pressen vise hensyn.

- Dette er en vanskelig situasjon for familien, og jeg ber mediene ta hensyn til dette, sa Solem.

Bekrefter at siktede er avdødes sønn

Tirsdag ettermiddag gikk politiet ut og bekreftet at den siktede er sønn til avdøde.

- Avhøret av siktede er nå i gang. Forsvarer er til stede i avhøret. Vi bekrefter nå at siktede er sønn til avdøde, skriver politiet i en pressemelding rett før klokka 14.

De opplyser videre at Ellen Holager Andenæs er bedt om å være bistandsadvokat og har takket ja til dette.

- Det gjennomføres også vitneavhør og andre undersøkelser. Siktede blir fremstilt for fengsling onsdag klokken 13.00, heter det i pressemeldingen.

Avisa Oslo melder også at Sør-Øst politidistrikt gjennomførte ransaking av en blokkleilighet i Kongsberg tidligere tirsdag , og at denne ransakingen har sammenheng med drapet på Tor Kjærvik i Røa i Oslo mandag kveld.

Sør-Øst politidistrikt bekreftet overfor Avisa Oslo at de utførte ransakingen på vegne av Oslo.

Elden: - Familiekonflikt

Advokat John Christian Elden skal forsvare mannen i 30-årene som nå er siktet for drapet.

- Min klient meldte seg selv, sier Elden til Dagbladet.

Elden sier til NRK at det har vært en konflikt mellom siktede og Kjærvik.

- Det har vært en konflikt her over noe tid, en familiekonflikt, som har fått et tragisk utfall, sier han til nyhetskanalen.

Kan ikke kommentere drapsmotiv

Politiet er tilbakeholdne med å gi konkrete opplysninger om hendelsesforløpet da den kjente advokaten ble drept hjemme på Røa mandag kveld.

- Politiet er redde for å påvirke etterforskningen dersom det gis ut mer informasjon nå. Vi mener vi har god oversikt over saken, sier Solem, som ikke kan kommentere hva som kan være motivet for drapet.

Det var like før klokken 21 mandag kveld at skytingen fant sted på en privatadresse på Røa. Den nå siktede mannen ble raskt pågrepet.

Politiet har opplyst til NTB at siktede ikke er kjent for politiet fra tidligere.

Lang advokatkarriere

Avdøde Tor Kjærvik har gjennom en årrekke vært forsvarer i flere svært omtalte drapssaker, blant annet Orderud-saken, hvor han var forsvarer for Kristin Kirkemo.

Kjærvik hadde nylig fylt 70 år og har en lang yrkeskarriere som forvarer bak seg. Han var fremdeles i jobb som advokat, tilknyttet advokatfellesskapet Advokatene ved tinghuset i Oslo.

Kjærvik var kanskje mest kjent som forsvareren for Kristin Kirkemo under Orderud-saken, men var også forsvarer under Nokas-saken i Stavanger, Landås-saken i Bergen og i straffesaken om innsidehandel mot Rune Brynhildsen.

Han var fremdeles svært aktiv og sto oppført som møtende forsvarer i flere berammede straffesaker i Oslo tingrett de neste månedene.

Kjærvik var ferdig utdannet jurist i 1978. Han ble politifullmektig ved Romerike politidistrikt, og senere konstituert politimester. Gikk siden over i rollen som forvarer. Kjærvik hadde også idrettsbakgrunn innen håndballen.

- Rett og slett uvirkelig

En advokat som tidligere har jobbet med Kjærvik, men som foreløpig ønsker å være anonym, sier følgende til Nettavisen:

- Dette er først og fremst en utrolig trist nyhet. Det er rett og slett uvirkelig. At en forsvarer som jobbet med så mange drapssaker selv skulle ende opp med å bli drept er utenfor min fatteevne.

- Tor (Kjærvik) var en av de aller beste i faget sitt. Han brydde seg oppriktig om sine klienter og var den aller beste på forberedelser til sakene sine. Selv om han hadde en rekke profilerte saker var aldri noen oppdrag for små. Alle klientene var like viktige.