HOVSETER SKOLE: Røa Vel fyller 100 år og da er det på sin plass med en skikkelig lokalrevy, laget av lokale krefter.

Revyen hadde skråblikk på samfunnet generelt, men spesielt på Røa-folk. Vi møtte Elin Horn Galtung, borgermester og dronning av Røa, den eviglange jakten på Røatunellen, ivrige Birkebeinere og sterke motstandere av snikislandifiseringen.

Les også: De gærne (på Røa) har det godt

Hva er en ekte Røa-beboer?

For å være en ekte Røa-beboer, må du ha egen smørebod i kjelleren. Visste du forresten at flest folk som går Birkebeinerrennet har postnummer fra Sørkedalsveien? I revyen fikk vi et innblikk i hva de overivrige skiløperne gjør med barna sine når de skal trene. Stapper de dem i sekken? Plasserer dem foran tv-en? For å kunne bo på Røa må du også gjennom en audition, og det er selvfølgelig kun Elin Horn Galtung som sitter i juryen.

Latteren satt løst hos publikum under hele revyen, og Elin Horn Galtung, som ble heftig parodiert ved flere anledninger, satt også i salen. Hun tok det hele med en god latter.

Senior-stjerner imponerte

Senior-rapperne i Cabaret Fossile sjarmerte da de var med i tv-programmet Norske Talenter, men nå står de på scenen på Hovseter. Og Ingvar Strøm må innrømme at Røa-revyen faktisk er morsommere enn Norske Talenter.

– Det å jobbe over lenger tid i stort, lokalt kulturprosjekt med fokus på alt som skjer i nærmiljøet, og da sammen med massevis av kjempegode skuespillere og dansere som bor bortenfor nærmeste veikryss, har vært noe helt spesielt, sa Strøm.

Les også: Røarevyen med premiere tirsdag 4. november

– Helt knall!

Familien Solberg storkoste seg under revyen, og de nevnte nesten hele programmet da de skulle dra frem sine favorittinnslag.

– Dette var kjempebra! Helt knall! Det er bare å løpe og kjøpe billetter. Vi syns herreballetten var veldig morsom, og Elin Galtung. Og islandifiseringen, også!

Karoline Herlofsen, som har stått for regien, kunne heller ikke vært mer fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd! Dette var kjempebra, teknikken var på plass, og skuespillerne var kjempeflinke.

Røa-revyen spilles fra 4.-9.-november, på Hovseter skole.

Les også: Leter etter revystjerner