Robert Eriksson er ikke den eneste som har vært uheldig – her er øyeblikkene vi aldri glemmer

SANGFUL: En tidligere kollega ville høre arbeidsminister Robert Eriksson synge D.D.E, det rakk hun ikke.

SANGFUL: En tidligere kollega ville høre arbeidsminister Robert Eriksson synge D.D.E, det rakk hun ikke. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Vi elsker jo våre politikere. Særlig når de glimter til med humoristiske perler. Her er noen av episodene vi kommer til å huske lenge.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (41) kan kanskje titulere seg som karaokeminister etter en tur på byen i helgen.

Det var VG som onsdag skrev at nylig avgått politisk rådgiver i Frp, Ulrikke Holmøy (28), fikk seg selv og Eriksson kastet ut fra karaokebaren «The Star» i Oslo.

Ifølge karaokesjefen på stedet, Gary Brun, skal Holmøy ha brukt sin tidligere sjefs tittel som arbeidsminister i et forsøk på å lure ham foran i karaokekøen, slik at han kunne framføre en D.D.E-hit.

«Uheldigvis» for Eriksson gikk ikke forsøket som planlagt. De skal ha blitt ble bedt om å gå, og dermed ble det ingen trønderrock på ministeren den kvelden.

Karaokekvelden føyer seg inn i rekken av morsomme episoder som norske stortingspolitikere har servert oss opp gjennom årene. Under har Nettavisen samlet et knippe av dem for deg.

Jens Stoltebergs «tøyseprat» på Arbeidernes dag:

Da daværende statsminister Jens Stoltenberg i 2008 holdt 1. mai-tale i Skedsmo, var han så tøysete og sprudlende at det ble spekulert i om han var full på talerstolen.

I sosiale medier ble talen omtalt som «fylleprat», og statsministeren fikk virkelig gjennomgå. Arbeiderpartiet avviste at Stoltenberg var påseilet, men likevel har talen i ettertid blitt kalt en «fylletale».

Her kan du selv se talen:


Valgerd synger «La det swinge»

I 2001 deltok daværende Krf-leder Valgerd Svarstad Haugland – nåværende fylkesmann i Oslo og Akershus – i NRK-programmet «Den store klassefesten».

Hordalendingen viste seg fra en svært lite selvhøytidelig side, og det hele endte i en uforglemmelig versjon av Bobbysocks «La det swinge».

– For å si det sånn, hvis jeg hadde fått royalties hver gang min versjon blir spilt, hadde jeg blitt ganske rik, tror jeg. Men jeg bare ler av det, sier hun til Nettavisen.

Kommer du til å gjøre comeback?

– Nei, det tror jeg ingen har behov for. Det frister ikke til gjentakelse.

Se framføringen her:


Legendarisk klestabbe fra Kosmo

Det obligatoriske bildet som ble tatt under et Nato-møte i 1994 lignet mye på en ekstremt enkel utgave av «Hvor er Willy».

Daværende forsvarsminister Jørgen Kosmo hadde nemlig tenkt helt annerledes enn de 34 andre representantene da han valgte ut antrekk for dagen. I en beige dress er det umulig å ikke få øye på Kosmo på bildet.


Jaglands puppe-snakkis

Mange husker det berømte puppe-stuntet med Thorbjørn Jagland i NRK-programmet «Weekend Globoid» i 1998, da han fremdeles var statsminister.

Puppeklippet ble en snakkis over natten, og i 2006 ble det samfunnsfagspensum i den videregående skolen.

– Må passe seg for å synge «Det går likar no»

Tilbake til Robert Erikssons ønske om å synge D. D. E i helgen: Det er ikke kjent hvilken sang han skulle framføre, men Frode Viken – gitarist i gruppen D. D. E – har en teori, selv om han selv ikke har fått med seg Frp-opptrinnet.

– Han må passe seg for å synge «Det går likar no», før det faktisk gjør det. Men det ser jo ut til at det går oppover igjen for partiet på meningsmålingene igjen. Kanskje det var denne låten han skulle synge? spør han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag