*Nettavisen* Nyheter.

Robert Mood i tvil om Afghanistan-innsats

Oslo (NTB): Generalmajor Robert Mood sier at han er i tvil om verdien av det norske militære nærværet i Afghanistan.

I en kronikk i Aftenposten fredag skriver Mood, som nå er sjef for veterantjenesten, at han er usikker på om innsatsen i Afghanistan var verdt det. Han stiller spørsmål ved om norske soldater virkelig har bidratt til fred i landet.

«Jeg har ikke alle svar. Jeg er ikke sikker på om de over 7.000 norske afghaistanveteranene har bidratt til å gjøre Afghanistan fredeligere. Jeg vet ikke om de har bidratt til å gjøre situasjonen verre. Jeg er ikke sikker på om den norske innsatsen var verd det», skriver han blant annet.

Norge er nå i ferd med å avslutte sitt engasjement i Afghanistan, og Mood mener det er viktig å diskutere om innsatsen til de norske styrkene hadde noen effekt.

- Dette er den veldig viktige, store debatten. Om militær intervensjon, bruk av militære virkemidler. Om de liv det internasjonale samfunn har ofret i Afghanistan, og mange har ofret mer enn oss, fører til et stabilt Afghanistan de neste 15-20 årene. Det er den samme debatten vi må ta om intervensjonen i Irak, og om det veldig synlige fraværet av intervensjon i Syria, utdyper Mood.

Han understreker samtidig at Norge fortsatt vil ha 260 soldater i Afghanistan ut 2013, og at oppdraget ennå ikke er fullført. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.