*Nettavisen* Nyheter.

Robert Sørlie vant suverent

Foto: Nina Reistad (Dittdyr)

Vant Femundenløpet for niende gang. Nå blir de beste hundene fra spannet hans med til Alaska for å kjempe om seieren i verdens tøffeste hundekonkurranse.

Robert Sørlie er Norges mest meritterte hundekjører og har deltatt i Femundenløpet alle ganger siden det første gang gikk av stabelen i 1990, skriver Norsk Kennel Klub (NKK).

- Jeg må innrømme at det koster mye å motivere seg for å kjøre år etter år, men samtidig er det gøy å kjenne at kroppen funker så bra som nå, sa Sørlie til Adresseavisen.

Tok av 10 kilo
Løpet gikk søndag over 600 kilometer i Femunden, og er en stor fysisk utladning. Han har også tidligere i år gått harde løp, og vektreduksjonen taler til hans fordel.

- Jeg tok av åtte-ti kilo da jeg kjørte La Grande Odyssée i Frankrike litt tidligere i vinter. Den vektreduksjonen, sammen med at hundene jobbet fenomenalt, ble avgjørende til min fordel, sier Sørlie, ifølge NKK.

Sørlie kom i mål 40 minutter før Ralph Johannesen fra Dagali.

Les mer fra Dittdyr. no:

Ikke en meter uten hundesokker

Gikk for trippelen

Båndtvang hele året

Iditarod-vinner
Femundløpet er verdens største hundeløp målt i antall deltakere. Løpet har 150 deltakere og 15 millioner følger løpet live på internett.

Enda mer berømt er løpet Iditarod. Denne går over 1.800 kilometer i Alaska fra hovedstaden Anchorage til gruvebyen Nome på vestkysten. 1500 frivillige hjelper til på løpet.

Sørlie vant dette store løpet i 2003 og 2005. Til daglig er han brannmann på Gardermoen, og han er en meget internasjonalt respektert hundekjører. Han er den eneste ikke-amerikanske utøver som har vunnet Iditarot.

I Femundenløpet startet Sørlie med Team Norways B-lag. Bjørnar Andersen startet med A-laget som skal kjøre Iditarod i mars, men fikk diaré i spannet og hadde derfor ikke sjanse til å hevde seg i teten.

Andersen vil plukke med seg de beste hundene fra Sørlies spann når han reiser til Alaska.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nina Reistad

Hardt for hundene
Det skal nitide forberedelser til for å delta i store hundeløp. Hundene må holdes myke i muskulaturen og ha hyppige hvilepauser.

- Det er morsomt å se på dem når de må vekkes. Hundene viser litt misnøye og strekker seg, akkurat som oss mennesker en tidlig mandagsmorgen, sier Sørlie til Dittdyr.no.

Stive ledd er også en uting for hunder.

- Både hundene og jeg bruker såkalte håndleddsvarmere, firkantede støttestrømpeflak med borrelås, sier Sørlie.

Under Femundenløpet stoppet hundespannet til Kristin Aasheim opp fordi de passerte 200 meter fra hjemmet hennes, og hundene trodde de var hjemme. Aasheim fikk fart på hundene og ble til slutt nummer to i NM langdistanse 8-spann, som går over 400 kilometer. Vinneren var Arnt Olav Skjerve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag