RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roberts-dobbel

Sist oppdatert:
TOLLNES STADION (vif.no): Tollnes - VIF2 1-3 (0-2). Et ungt rekruttlag vant søndag sin tredje seier av fire mulige etter ferien da Tollnes ble slått 3-1 på bortebane. 18-åringene Dennis Obeng og Glenn Roberts scoret for Vålerenga.


- Vi er kjempefornøyd med kampen. Veldig bra at vi scorer tre mål på bortebane. Vi orket mer enn Tollnes og klarte å holde større balltempo enn dem. Dessuten er vi smarte og unngår mye ballføring. Det vippet litt i andreomgang, men stort sett kontrollerte vi kampen, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Etter en sjansefattig innledning, tok Vålerenga kommandoen mot et tamt Tollnes-lag. Halveis i omgangen fikk unge VIF-rekrutter betalt for overtaket. Harmeet Singh fant Glenn Roberts midt på Tollnes banehalvdel. Roberts løp fra alt og alle, stoppet opp, fintet bort en forsvarer og smalt ballen i keepers lengste hjørne. To minutter senere lå ballen i nettet igjen. Denne gang var angrepsmakker Dennis Obeng sist på ballen. Obeng headet ballen knallhardt i krysset etter et presist innlegg fra Mohammed Fellah på venstrekanten.

Giftig spisspar
Resten av omgangen hadde Vålerenga full kontroll og det jevngamle spissparet Obeng og Roberts var nær scoring ved flere anledninger etter å ha funnet hverandre med fikse kombinasjoner. Tollnes på sin side hadde ingenting å by på.

- Vi er klart best før pause, og kunne fort ha ledet med mer enn to mål om vi hadde hatt bedre presisjon og nøyaktighet. Men målene er det klasse over og viser at vi har spillere med kvaliteter som avgjør kamper, sier Holter.

I andreomgang måtte Tollnes fremover på banen og klarte til en viss grad å sette press på Vålerenga. Fire minutter var spilt da en Tollnes-spiller gikk i bakken etter en duell med Jørgen Horn . Straffe til hjemmelaget. Den tidligere finske landslagspilleren Sami Mahlio var sikker fra ellevemeteren og skapte ny spenning i kampen. Tollnes-overtaket holdt seg til halve omgangen var spilt. Kampen jevnet seg ut og Vålerenga tok tilbake initiativet. I kampens siste minutt satt Glenn Roberts definitivt spikeren i Tollnes-kista da han vendte bort en forsvarer, stormet mot mål og plasserte ballen sikkert forbi hjemmelagets sisteskanse.

Grei straffe
- Tollnes-spillerne fikk nok en del kjeft i pausa, og gikk på banen for å vise at de er bedre enn hva de viste før hvilen og de fikk en god start med en tidlig straffe. Jørgen er litt uheldig, det skal ikke være nødvendig å lage straffe i den situasjonen, men han havner på feil bein og hekter Tollnesspilleren. Straffa er grei, det er sånn som kan skje. Med reduseringen kom Tollnes inn i kampen igjen og la litt press på oss en periode. Etter 25 minutter normaliserte det seg igjen og vi var ganske trygge på at vi skulle dra seieren i land. Gutta rydda bra unna, og vi fikk ikke like mange dumme brudd i mot som vi fikk mot Bærum i forrige bortekamp, forteller Holter.

Vålerengas rekrutter var et hakk bedre enn Tollnes og flere spillere holdt høyt nivå.

- Glenn viser høy klasse på begge scoringene sine. Sistemålet viser hvilke kvaliteter han har og det er veldig gledelig at han kan prestere slik også mot slutten av kampen. Dessuten er det godt å ha Øyvind Bolthof og Andre Muri i de bakre rekker. De er veldig profesjonelle og gjør en solid jobb. Mange er gode i dag, og Mohammed Fellah og Jørgen Horn viser hvorfor de er tatt opp i A-stallen.

Gledelig utvikling
Bortsett fra Øyvind Bolthof og Andre Muri stilte Vålerenga med nesten identisk lag som i vårmøtet med Tollnes. Den gang tapte rekruttene og stod med lua i hånda mot erfarne 2. divisjonsspillere. Søndagens seier viser at seniormatchingen har tatt unggutta noen steg videre.

- I dag starter vi med ni juniorer og bytter inn tre. Det viser at mange har utviklet seg mye i løpet av sesongen. Vi gikk på noen smeller i vår som vi håpet gutta ville lære av. Det har de gjort. I dag viser juniorgutta seg frem på en helt annen måte enn i vårsesongen.

Den gode starten på høstsesongen gjør at rekruttene kan se resten av sesongen lyst i møte.
- Seiren i dag var veldig viktig. Nå har vi lagt bunnstriden bak oss. Med tap i dag hadde vi hatt Tollnes rett bak oss. Nå synes jeg vi kan se oppover på tabellen og prøve å komme høyest mulig. Med to seiere til er vi helt sikre og plukker vi poeng mot lagene rett over oss, kan vi fort klatre noen plasser på tabellen, avslutter Holter.

17. serierunde, 2. divisjon avdeling 1
Tollnes – Vålerenga II 1-3 (0-2)
Tollnes stadion
Mål: 0-1 Glenn Roberts (22), 0-2 Dennis Obeng (24), 1-2 Sami Mahlio (49), 1-3 Glenn Roberts (90)
Gult kort Vålerenga: Steinar Strømnes
Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Amin Nouri, Andre Muri, Jørgen Horn, Mustafa Achrifi – Jalal El-Gharbi (Adnan Haidar fra 79), Steinar Strømnes, Harmeet Singh (Kristian Brix fra 55), Mohammed Fellah – Glenn Roberts, Dennis Obeng (Dan Alberto Fellus fra 63)

Tabellen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere