Roberts har signert A-kontrakt

VALLHALL (vif.no): Glenn Roberts (17) har signert a-stallkontrakt med Vålerenga. -Vi er en blitt enige om en kontrakt ut 2008-sesongen, sier sportslig administrativ leder Lars Bohinen i Vålerenga fotball til vif.no

11.05.06 15:58

- En milepæl i karrieren min er nådd, men jeg skal ikke slå meg til ro med dette. Jeg vil utvikle meg videre å lære mer i sesongene som kommer, sier Glenn til vif.no.
Andre toppklubber har også vært ute for å sikre seg stortalentets underskrift de siste ukene.
En av dem var Lyn.

- Det er i Vålerenga jeg vil være, så valget var enkelt tilslutt. Sjøl om jeg nok kunne fått en bedre kontrakt økonomisk blant annet i Lyn.

- De tilbød meg en bedre kontrakt, men jeg ville være i klubben jeg er blitt glad i, og som jeg har spilt for siden jeg var 11 år, sier Glenn, som kom til Vålerenga som lilleputt etter å spilt barnefotball først i Osloklubben Trosterud, slik Daniel Fredheim Holm en gang gjorde.

Internasjonal erfaring
Glenn har internasjonal erfaring fra yngre landslag. Han debuterte på G15-landslaget, og spilte flere kamper med flagget på brystet før det stilnet litt. Nå er han tilbake igjen og har spilt for både G18 og G19-laget til Norge.

I vinter følte han at det skjedde mye og det gikk litt fort i svingene. Tippeliga-debuten har han allerede lagt bak seg. Den fikk han mot Lyn, og det har blitt innhopp både mot Rosenborg og Brann. Royal League-erfaring fikk han også med seg mot Djurgården.
- Det blir tøft å spille seg inn på laget til Vålerenga, men jeg er innstilt på å kjempe om en plass i startelleveren. Jeg skal være tålmodig, for her er det mange kvalitetspillere, sier Glenn, som trives best med en makker som kan spille han opp i bakrommet.

- Vil utvikle meg
- Etterhvert skal jeg nok bli tøffere og gjøre mer på egenhånd. Spesielt i duellspillet må jeg utvikle meg videre, sier han.

Glenn har utmerket seg med god teknikk og stort fart, og liker seg når bakrommene blir store og han kan benytte sin hurtighet til å komme til avslutninger.
Han har allerede rukket og bli en av Klanens favoritter.
-Klanen er fantastisk, de betyr mye for oss spillere og klubben, sier Glenn som liker seg på treningsfeltet.

Han går på Wang og det blir mye fotball hver dag.
- Jeg kan nok trener opptil 10-12 økter i uka, sier han, og er glad det nå er blitt en proffesjonell kontrakt med klubben han aller helst vil spille for.

Skryt fra Myhre
Vålerengas assistenttrener Petter Myhre kjenner Glenn godt, fra tiden som leder for U-gruppa i klubben.

- Glenn har stor fart, og er veldig eksplosiv. Han har et godt rykk, og er rask på de første meterne. I tillegg er han sterk for alderen og har et tungt skudd. Vi får en litt annen spisstype i stallen enn det vi har fra før, forklarer han.

Myhre har trua på at Roberts kan utvikle seg til å bli en god spiller for Vålerenga.

- Han vil sikkert variere litt i prestasjonene på grunn av alderen sin, men det er en del av gamet. Det viktigste nå er at han er kommet i stallen permanent, og får trene med A-spillerne daglig. Vi håper han kan dra god lærdom og erfaring fra de andre spissene. Han må trene hardt, også når det går litt tyngre, spille godt for rekruttlaget, og forhåpentligvis krydre det med flere innhopp utover sesongen, sier han.

- Glenn har alltid scora mye mål på de yngre lagene våre, og han kan med tid bli en notorisk målscorer. Vi håper han slår til og blir en klassespiss for Vålerenga, men når det skjer er vanskelig å si. Vi kan ikke forvente at en 17-åring skal inn å dominere nå.

Det gror godt
Med Glenn Roberts i A-stallen nå, samt ungguttene Jalal El-Gharbi, Steinar Strømnes og Alexander Mathisen allerede med A-lagskontrakter, er det tydelig at ungdomsarbeidet i klubben bærer frukter.

- Glenn og de tre andre er gode eksempler på at det jobbes godt i ungdomsavdelinga vår. Det er viktig at unggutta ser at det er muligheter til å komme opp om man jobber hardt nok. Vi som klubb må alltid ut å hente klassespillere, men vi håper å produsere noen av dem selv etter hvert også. De som kjemper om en plass på laget vårt ønsker vi å kunne utdanne selv, vi har et langsiktig mål om at stammen i laget skal være egenproduserte, avslutter Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag